Van Heide en Buntgras daverend succes

Van Heide en Buntgras daverend succes

Muziekvereniging Concordia uit De Rips kijkt met trots terug op de twee bomvolle avonden in de als theaterzaal omgebouwde kerk. Zeventig artiesten stonden er op het podium; muzikanten van de fanfare, zangers, toneelspelers en dansers van alle leeftijden lieten zich van hun beste kant zien. Eindelijk een echte start voor 100 jaar De Rips, waar vele inwoners en uit de regio lang op gewacht hebben.

Op 11 en 13 maart was de H. Margaretha Maria Alacoque kerk omgetoverd tot een theater, waar Muziekvereniging Concordia onder leiding van dirigent Geert Nellen, de inspirator van deze avond, het historisch verhaal door de Heemkundevereniging muzikaal omlijstte. Op een levensgroot beeldscherm dat boven het orkest was geplaatst, waren tijdens de gehele voorstelling oude foto's en films te zien die aansloten bij het verhaal. Tijdens de muziek was er toneel van de toneelvereniging, van de kinderen van de basisschool, maar ook volksdans met accordeonmuziek. Kinderen van Kindcentrum de Klimboom versterkten dit ook met zang, samen met zanger Johan van Zelderen.

Het was een spannende voorbereiding met coronabesmettingen, maar bijna iedereen was gelukkig op tijd hersteld. Fijn voor de vele gasten uit De Rips en ver daarbuiten, maar ook voor oud-inwoners. Sommigen waren met alle broers en zussen aanwezig. Oud-voorzitter Jan Peters: “Het was meer dan de moeite waard om vanuit Groningen naar De Rips te komen. Wat een mooie muziek van Concordia, en wat zat het goed in elkaar!” En toen was hij nog niet in Partycentrum D’n Eik geweest, waar hij - meteen na de voorstelling - zijn oud-dorpsgenoten kon ontmoeten en de tentoonstelling kon bezichtigen. Voor de jongeren waren er interessante beelden en mooie verhalen, voor de wat ouderen veel herinneringen om op te halen.

De fanfare zal het eeuwfeest in De Rips nog meer luister buizetten:
Zaterdag 22 oktober gaat de fanfare in concert met Brabants bekendste volkszanger Gerard van Maasakkers. Kaartjes via info@concordiaderips.nl

Tekst: Concordia De Rips - Foto: MJ Fotografie

Gepubliceerd: 06 APR 2022 - 07:59