Vandaag start de eerste landelijke Kindermuziekweek 

Vandaag start de eerste landelijke Kindermuziekweek 

Deze vrijdag 5 april vindt de opening van de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. In Rotterdam en Amsterdam wordt de week feestelijk geopend met twee spetterende optredens. In Rotterdam trapt het leerorkest met 100 leerlingen en een ensemble van musici van het Rotterdams Philharmonisch af. In Amsterdam begeleidt harpist Remy van Kesteren 75 leerlingen én de jonge harpist Diyae bij zijn eerste solo in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Dit weekend zijn er al door heel Nederland allemaal activiteiten voor kinderen van 0-12 jaar. In totaal organiseren alle deelnemers en partners meer dan 180 evenementen door heel Nederland!

Niet alleen in Rotterdam en Amsterdam zijn allemaal activiteiten te beleven. De Kindermuziekweek is een landelijk initiatief en daarom zijn overal door Nederland meer dan 180 concerten, workshops, wedstrijden, theater, en nog veel en veel meer. Dirk Scheele maakt een ware tournee door het land en speelt in het eerste weekend in Berghem en Eindhoven. In de Stadskamer in Zwolle kun je een workshop songwriting volgen. En het podium van de Gasthuiskerk in Doesburg is deze week speciaal gereserveerd voor kinderen.

Bijzonder is het prijswinnaarsconcert in TivoliVredenburg op zondag 7 april. Honderden kinderen deden mee met de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Ambassadeur van de Kindermuziekweek Fernando Halman presenteert het optreden van alle winnaars die vanaf 14.00 uur te horen zijn op het Rabo Open Stage. Dit concert is gratis toegankelijk. Kijk voor het complete programma van de week op www.kindermuziekweek.nl

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 05 APR 2019 - 08:13
Laatste update: 05 APR 2019 - 08:15