Vandaag: toptrompettist Adam Rapa in bootcamp en concert 

Vandaag: toptrompettist Adam Rapa in bootcamp en concert 

In samenwerking met Atelier Pfeiffer Rijswijk en het Koninklijk Conservatorium Den Haag organiseert Blazen aan het Spui op zaterdagmiddag 2 februari een Brass Bootcamp met workshops, repetities en optredens voor en door trompettisten en trombonisten, met als docenten niemand minder dan trompettisten Adam Rapa (USA), Erwin ter Bogt (hoofdvakdocent Koninklijk Conservatorium Den Haag), en trombonisten Sebastiaan Kemner (hoofdvakdocent Koninklijk Conservatorium) en Lennart de Winter.

De workshops starten vanaf 13.00 uur en de dag wordt afgesloten met een concert in De Nieuwe Kerk om 20.15 uur. De docenten behandelen diverse basistechnieken en er worden stukken ingestudeerd voor zowel trompet – als trombone-ensemble, die ’s avonds ten gehore worden gebracht in de Nieuwe Kerk. Overdag is er een optreden van de tromboneklas van het Koninklijk Conservatorium.

's Avonds werken het Koperensemble van het Koninklijk Conservatorium met Adam Rapa als solist en Amsterdam Brass met trombonist Pierre Volders (Rotterdams Philharmonisch Orkest) als solist in het kader van de concertserie Blazen aan het Spui mee aan het concert in de Nieuwe Kerk.

De Amerikaanse toptrompettist Adam Rapa soleert in zijn eigen spetterende versie van het Tweede Klarinetconcert van Carl Maria von Weber. Trombonist Pierre Volders, onder meer actief in het Rotterdams Philharmonisch Orkest, vertolkt het lyrische Colors van de Vlaamse componist Bert Appermont. Sir Malcolm Arnold werd bekend door zijn muziek bij de film The Bridge on the River Kwai en van hem wordt de Symfonie voor koperblazers opus 123 uit 1978 uitgevoerd. Peter Graham is momenteel een van de meest geliefde componisten voor brassband. Een van zijn laatste ‘testpieces’ voor concertwedstrijden is het op het boek Openbaringen gebaseerde Angels and Demons.

Erwin ter Bogt, docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium, leidt een tienkoppige koperensemble bestaande uit studenten trompet, hoorn, trombone en tuba. Amsterdam Brass, de gerenommeerde brassband uit de hoofdstad komt naar Den Haag met dirigent Paul van Gils, voor wie het het eerste concert is als vaste dirigent van de band.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 14 JAN 2019 - 18:00
Laatste update: 02 FEB 2019 - 09:00