Vanmiddag: jong talent op Dag van de Toekomstmuziek

Vanmiddag: jong talent op Dag van de Toekomstmuziek

Op de Dag van de Toekomstmuziek, vanmiddag in CHV-Noordkade in Veghel, wordt niet alleen gesproken en gediscussieerd over de toekomst van de blaasmuziek, er klinkt ook veel muziek.

Het avondprogramma (19.00 uur) wordt ingevuld door het Brabants Jeugd Project Orkest (BJPO). Het visitekaartje van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen bestaat uit 74 Brabantse muzikanten in de leeftijd van 13 tot 26 jaar. Uitgevoerd wordt de symfonische suite El Olimpo de los Dioses (Gods of Olympus) van Oscar Navarro. Tijdens deze drie kwartier durende compositie passeren aan de hand van fascinerende muziek, speciaal gecreëerde animaties en een inspirerende verteller verschillende zonen en dochters van de Griekse oppergod Zeus de revue.

Verder is er een optreden van de Nationale Jeugd Blaaskapel. De traditionele Volkstümliche blaasmuziek in de Böhmische, Egerländer, Mährische en Oberkräiner stijl is bezig aan een opmerkelijke opmars. De leden van de Nationale Jeugd Blaaskapel laten zien hoe ook zij plezier beleven aan dit genre. De stip op de horizon van deze pas opgerichte kapel is een optreden tijdens het festival Woodstock der Blasmusik in het Oostenrijkse Ort im Innkreis.

Het hele weekend strijden in CHV Noordkade 70 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) om een plekje in de finale van het Prinses Christina Concours, Zuid 1. Op vrijdag en zaterdag zijn de selecties, waarna ongeveer zeven deelnemers doorgaan naar de finale op zondag.

De muzikale optredens vormen de omlijsting van een ontmoetingsdag voor verenigingen, docenten, muzikanten, deskundigen en andere belanghebbenden met de toekomst van de amateurmuzieksector als rode draad. Vooral de jeugd komt tijdens de verschillende workshops en informatiesessies aan bod. Met een speciaal samengesteld jongerenpanel wordt aan de hand van prikkelende stellingen gediscussieerd over de muzikale toekomst.
De Dag van de Toekomstmuziek is ook toegankelijk voor verengingen buiten Brabant.

Meer informatie: www.blauwekei.nl

Gepubliceerd: 21 MAA 2019 - 10:27
Laatste update: 24 MAA 2019 - 09:21