Vanmiddag: laatste groet aan bevlogen kartrekker

Vanmiddag: laatste groet aan bevlogen kartrekker

Tilburger Huub Kennis stak de laatste kwart eeuw van zijn leven zijn hele ziel en zaligheid in de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Afgelopen najaar overleed hij op 79-jarig leeftijd. Het In Memoriam Concert, vanmiddag om 14.30 uur in Concertzaal Theaters Tilburg, is een eerbetoon aan de inspirator achter de meest betekenisvolle concertseries in de Nederlandse blaasmuziek.

In tegenstelling tot sommige berichten begint het concert niet om 15.30 uur, maar om 14.30 uur.

WIE: Speciaal samengesteld groot jeugdorkest, Accordeonensemble Apollo'77 en Harmonieorkest L'Echo des Montagnes Tilburg.

WAT: In Memoriam Concert Huub Kennis, de op 11 september vorig jaar overleden initiator van de concertserie Verrassende Ontmoetingen.

PROGRAMMA: Jeugdorkest: Fanfare and Flourishes (James Curnow), Concerto d'Amore (Jacob de Haan) en Earth Dance (Michael Sweeney); Apollo'77: Suspiros de Espana (Antonio Alvarez Alonso, arr. Leo van Lierop), Chiquillin de bachin (Astor Piazolla) met An Raskin (bajan) en Bram Bossier (altviool) als solisten en Rhapsodia Andalusia (Adolf Götz); L'Echo des Montagnes: Luisa Martin (R. Martinze Segura), A movement for Rosa (Mark Camphouse), Concert voor Cello en Blaasorkest (Friedrich Gulda) met de jonge talentvolle saxofonisten Nuno Silva en Vincent Klep. Als afsluiting speelt een uitgebreid orkest Russian Christmas Music. Het concert wordt afgewisseld met enkele sprekers die verleden, heden en toekomst muzikaal schetsen.

KAARTEN: www.theaterstilburg.nl.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld.

Gepubliceerd: 07 MAA 2019 - 19:44
Laatste update: 17 MAA 2019 - 09:33