Veel blaasmuziek in De Kettingreactie op NPO Radio 4

Veel blaasmuziek in De Kettingreactie op NPO Radio 4

De rubriek De Kettingreactie in het programma De Klassieken op NPO Radio4 heeft de afgelopen week vrijwel volledig in het teken gestaan van de blaasmuziek.

De Kettingreactie is een vast onderdeel in het programma De Klassieken op NPO Radio4. De invulling van de rubriek (dagelijks om 09.30 uur) is in principe in handen van de luisteraar. Iedere dag krijgen luisteraars de gelegenheid om suggesties in te sturen die kunnen volgen op het werk dat die dag voorbij is gekomen. Zo ontstaat er een kettingreactie van allemaal muzikale schakels door luisteraars zelf aangedragen. Presentator Ab Nieuwdorp (foto) en zijn team kiezen de meest geschikte inzending voor de uitzending.

Afgelopen week resulteerde dat in veel blaasmuziek. Te beluisteren waren onder andere delen uit Lord of the Rings van Johan de Meij door The Amsterdam Wind Orchestra en I Shall Love But Thee van Jan Van der Roost door WMC-winnaar fanfare Kempenbloei uit Achel (België).

Op de website kun je alle schakels van de afgelopen dagen nog eens beluisteren: KLIK HIER.

Suggesties aandragen voor de rubriek kan via deklassieken@avrotros.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 17 APR 2021 - 10:02
Laatste update: 17 APR 2021 - 10:07