Veel te halen op de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen

Veel te halen op de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen

Twee jaar stonden activiteiten in de amateurmuziekwereld op een laag pitje en nu lijkt het erop alsof iedereen tegelijk de schade wil inhalen. Ieder weekeinde vinden er meerdere grote evenementen plaats. Vooral in het Hemelvaartsweekend. Zoals de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen.

‘Blaasmuziek, hoe lang nog?’ en ‘De fanfare draait door’. Zomaar enkele thema’s uit het programma van de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen van de stichting CRON. CRON staat voor Centrum Repertoire Ontwikkeling Nederland. Een platform voor het promoten en ontwikkelen van blaasmuziekrepertoire. Omdat de nood voor de ontwikkeling van repertoire voor fanfareorkest het hoogst is, heeft CRON haar pijlen vooral gericht op deze specifieke bezettingsvorm. Sinds 2018 zijn de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen het uithangbord. Een evenement waarop componisten, uitgevers, uitvoerenden en liefhebbers van het cultureel erfgoed fanfare elkaar ontmoeten. Na een gedwongen pauze door corona pakt CRON op 27 en 28 mei de draad weer op. In samenwerking met Musidesk Deventer is een interessant programma samengesteld met muziek, discussies, informatie en ontmoeting als ingrediënten.

Meet the Composers
De Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen worden vrijdag 27 mei om 10.30 uur bij Musidesk in Deventer geopend met Meet the Composers, een lezing/workshop door Franco Cesarini en Harrie Janssen, winnaars van de BUMA Blaasmuziek Awards 2021
Vanaf 14.00 uur zijn in het Dorpshuis Elspeet presentaties van het Wereld Muziek Concours Kerkrade (WMC), het Prinses Christina Concours en BUMA. Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) is aanwezig om de bijschrijving van Het Fanfareorkest op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed officieel te bekrachtigen. Aansluitend is er discussie over het thema ‘Blaasmuziek, hoelang nog?’ Na een speeddatesessie met vertegenwoordigers van BUMA staat het Composers Buffet klaar met aansluitend een netwerkborrel.

Uitvalsbasis
Zaterdag 28 mei is de Veluvine in Nunspeet de uitvalsbasis voor de tweede dag van de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen. Dirigent Chris Derikx opent met een college over de historie en ontwikkeling van het fanfareorkest. Actuele onderwerpen komen aan bod tijdens de forumdiscussie ‘De Fanfare Draait Door’. De tafelheren Roel van Raaij en Andries de Haan stellen samen met diverse gasten kritisch thema’s aan de kaak. Aansluitend belicht christelijke muziekvereniging David uit Oosterwolde met zangeres Diane Ranselaar onder leiding van Anne van den Berg nieuw repertoire voor onder andere het Liturgisch kerkelijk jaar. Tijdens de Reading Session presenteert het CRON Project Orkest nieuwe werken voor fanfareorkest in verschillende divisies. De Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen worden afgesloten met een concert in de serie HRFSTWND door de Jouster Fanfare en Psalm 150 Dinxperlo. Tijdens dit concert worden de BUMA Blaasmuziek Awards 2021 uitgereikt aan Franco Cesarini en Harrie Janssen. Meer informatie over dit concert vind je elders in deze uitgave.


Alles over de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen lees je op https://stichtingcron.nl 

Op de foto: Ook dit jaar worden tijdens de forumdiscussie actuele onderwerpen aan de kaak gesteld.

Gepubliceerd: 17 MEI 2022 - 12:57
Laatste update: 23 MEI 2022 - 08:14