Venlose kinderen träöte same met de fanfare

Venlose kinderen träöte same met de fanfare

Koninklijke Muziekvereniging Fanfare Venlo start vanaf januari 2019 weer met het muziekproject ‘Same träöte is leuk!’ op verschillende Venlose basisscholen. Middels dit project krijgen leerlingen op jonge leeftijd de kans om (na schooltijd) hun talent voor muziek te ontdekken, in aanraking te komen met een muziekinstrument en samen muziek te maken. Het project wordt afgesloten met een heus kinderconcert op 15 juni 2019. Het project wordt financieel gesteund door het Oranjefonds.

‘Same Träöte Is Leuk!’ is een project waarin kinderen op een leuke manier kennis maken met het bespelen van een muziekinstrument. Samen met andere kinderen gaan ze lessen volgen om uiteindelijk zelf concerten te geven, zoals bijvoorbeeld het afsluitende kinderconcert. Kinderen van alle Venlose basisscholen kunnen zich inschrijven om mee te doen met het project. Onder andere de Talenten campus, Nova Montessori, De Meule, Willibrordus school, School aan de Vijver en De Zuidstroom bieden de muzieklessen aan.

Enthousiaste leerlingen kunnen vanaf groep 5 gaan deelnemen aan de muzieklessen. Ze gaan dan aan de slag met typische Fanfare-instrumenten, zoals bijvoorbeeld de bugel, trompet, saxofoon, trombone of slagwerk. De lessen, instrumenten en concerten worden dan ook geheel verzorgd door de Venlose Fanfare. Onder het toeziend oog van een vakdocent gaan leerlingen ontdekken hoe is het om muziek te maken. Er worden muziekstukken geoefend, die de kinderen zelf ook leuk vinden. Zodoende worden op een toegankelijke manier muzieklessen aangeboden en steunt de Fanfare tevens de ontwikkeling van het kind. Kinderen worden namelijk bewezen slimmer van muziek maken, creatiever en socialer. Maar bovenal is same träöte gewoon hartstikke leuk!

Geen leerling van één van de zes basisscholen en toch interesse? Geen probleem! Kijk voor inschrijven en meer informatie over het project ‘Same träöte is leuk!’ op www.sametraoteisleuk.nl. 

Gepubliceerd: 17 DEC 2018 - 09:50
Laatste update: 17 DEC 2018 - 14:35