Verbod op uitvoeren van NBK-werken

Verbod op uitvoeren van NBK-werken

Als gevolg van de annulering van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2020 schuiven de voor dit jaar geselecteerde verplichte werken mee door naar volgend jaar. Dit betekent dat er een ‘performance embargo’ rust op de vijf verplichte werken tót de try-outconcerten voor de volgende editie, die gehouden wordt op 29 en 30 oktober 2021.

Er mag wel op deze werken gestudeerd worden, maar publieke en/of openbare uitvoeringen op welke wijze dan ook zijn verboden.

Het bestuur heeft verder besloten dat Brassband Schoonhoven - de kampioen van 2019 - wordt uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de EBK 2021. Deze worden gehouden op 7 en 8 mei in het Zweedse Malmö.

Datzelfde geldt ook voor de muzikanten die waren geselecteerd voor de Europese jeugdbrassband. Tijs Dijkstra (cornet), Jelle Koertshuis (bastrombone) en Thomas Sieperda (besbas) krijgen volgend jaar weer een uitnodiging om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de editie 2021-Malmö.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 25 MEI 2020 - 13:51
Laatste update: 25 MEI 2020 - 14:02