Verhalenreeks Tijdens de repetitie gebundeld

Verhalenreeks Tijdens de repetitie gebundeld

De verhalenreeks Tijdens de repetitie van Ruben Gielis is in boekvorm verschenen. Het boekje kan zowel in digitale als in fysieke vorm toegestuurd worden. Het digitale exemplaar is gratis. Voor het fysieke exemplaar hoeven alleen 3,50 euro verzendkosten te worden betaald.

KNMO Klankwijzer publiceerde de afgelopen maanden in iedere digitale uitgave een verhaal uit de serie Tijdens de repetitie. In veertien afleveringen nam Ruben Gielis de lezer mee in wat er tijdens de repetitie van een fictieve fanfare omgaat in de hoofden van de muzikanten. Daarbij gaan de gedachten lang niet altijd uit naar de noten van de aria Bist du bei mir uit de opera Diomedes van Bach, die de rode draad vormde in de verhalenreeks.

Uit onze statistieken bleek dat de serie goed gelezen werd. Dat verbaast ons niet. Velen zullen zich ongetwijfeld herkend hebben in de realistische en soms ondeugende portretten van de verschillende muzikanten. De reeks laat vooral de sociale kant van een muziekvereniging zien. Dat een harmonie of fanfare meer is dan een club van individuen die wekelijks bij elkaar komt om wat noten te spelen. Het is een mini-samenleving van mensen met ieder hun eigen problemen, karakters en voorkeuren, maar die desondanks liefde en leed met elkaar delen en samen toch iets moois weten te creëren.

De serie is nu ook in boekvorm verkrijgbaar. Stuur een mail naar rubengielis@hotmail.com waarin je aangeeft of je een digitaal en/of fysiek exemplaar wenst. Bij de keuze voor een fysiek exemplaar dient 3,50 euro overgemaakt te worden op rekening NL95 RABO 0129480347 ten name van Muziekvereniging St. Lambertus te Lith.

Gepubliceerd: 28 MAA 2022 - 20:48