Verjaardagstaart voor koningin Máxima

Vier kinderen overhandigen zondag 16 mei in de tv-uitzending Koningin Máxima; een leven vol muziek van AVROTROS een muzikale verjaardagstaart aan de jarige erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas. De taart met 50 kaarsjes staat symbool voor de wens van de koningin: nog meer duurzaam en structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Iedereen die zich net als koningin Máxima wil inzetten voor Méér Muziek in de Klas en de afgelopen weken een mooi voorbeeld van muziek op school deelde, maakt kans op een kaarsje op de verjaardagstaart voor de koningin. Kinderen, ouders, docenten, maar ook gemeenten of culturele instellingen deden mee en zorgden voor bijna 200 bijzondere inzendingen waarmee zij lieten zien hoe zij zich inzetten. Iedere dag deelt Méér Muziek in de Klas updates via verschillende social mediakanalen en de website 50dagen.meermuziekindeklas.nl.

Op bijgaande video zie je hoe Buddy Vedder, ambassadeur van de stichting samen met presentatrice, actrice en zangeres Fenna Ramos en vijf kidsreporters, onder wie Lavezzi Rutjes, bij de koningin langs gingen om haar te verrassen met het idee voor een goedgevulde muzikale verjaardagstaart.

Koningin Maxima; een leven vol muziek is een tv-programma van AVROTROS dat geheel in het teken staat van de activiteiten die de jarige koningin Máxima verricht in haar functie van erevoorzitter voor de stichting Méér Muziek in de Klas. Het programma wordt uitgezonden op zondag 16 mei om 20.25 uur op NPO1.

Méér Muziek in de Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Op de foto: Koningin Máxima in gesprek met vertegenwoordigers van de Limburgse muziekbonden.

Foto: FV Media Producties

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 MEI 2021 - 10:10
Laatste update: 04 MEI 2021 - 13:57