Verplichte werken harmoniekampioenschap 2020 bekend

Verplichte werken harmoniekampioenschap 2020 bekend

De organisatie van de Open Nederlands Harmonie Kampioenschappen heeft de verplichte werken voor de ONHK 2020 bekend gemaakt.

In de eerste divisie is Battle of Hearts van Bert Appermont het verplichte werk. De bron van inspiratie voor deze compositie was het toneelstuk Das Käthchen von Heilbronn, dat in 1810 door Heinrich von Kleist werd geschreven. De muziek weerspiegelt de dramatiek, spanning en emoties van de verschillende personages in vier delen: The Blacksmith’s Daughter, Kunigunde, The Fire en The Emperor’s Daughter. De titel Battle of Hearts verwijst naar de twee vrouwen uit het verhaal (Käthchen en Kunigunde), die allebei strijden om het hart van graaf Von Strahl te veroveren.

De tweede divisie buigt zich over Three City Sketches van Philip Sparke. De drie delen van het werk verklanken verschillende aspecten van de stad Alkmaar.

De derde divisie zet The village that fell from heaven van Jan Bosveld uit 2017 op de lessenaar. Deze compositie is gebaseerd over het ontstaan van het Friese dorpje Schraard.

Verplicht werk in de vierde divisie is Wollewei (werktitel), een nieuw werk van Tjeerd Nijhof dat pas vanaf 16 september 2019 beschikbaar is. Het is een muzikale reis door het gelijknamige schilderij uit het boek Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans.

De vijfde divisie gaat aan de slag met Dreamcatcher van Otto M. Schwarz. Het programmatische werk volgt het verhaal van Asibikaashi, die mensen kon beschermen van nachtmerries door alleen mooie dromen door te laten. De zonnestralen verbranden het kwaad zodat we ons niets meer herinneren.

De ONHK 2020 worden gehouden op 28 maart 2020 in het Schaffelaartheater in Barneveld. Informatie: www.onhk.org.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 21 APR 2019 - 13:43
Laatste update: 02 MEI 2019 - 14:25