Verplichte werken voor Gouden Spiker Festival 2025 geselecteerd

Verplichte werken voor Gouden Spiker Festival 2025 geselecteerd

Jacob de Haan, Tjeerd Nijhof, Rob Goorhuis, Jan de Haan, Franco Ceasarini en Mario Bürki. Deze zes componisten zijn door de selectiecommissie van de Stichting Culturele Activiteiten Opsterland gekozen voor de verplichte werken van het Gouden Spiker Festival. 

"Ons doel is altijd om een mooie mix van composities te kiezen voor het festival. We zoeken naar nieuwe werken, maar willen ook bestaande muziek blijven presenteren. Daarnaast is het belangrijk dat de muziek in alle divisies goed speelbaar is en dat het publiek in de zaal ervan geniet", legt bestuurslid Saskia Hoogland uit. "Een bijzonder detail is dat Jan de Haan zijn werk Klezmeriana speciaal voor ons heeft bewerkt voor brassbands. We zijn hier ontzettend blij mee. Dit stuk is vanaf 1 september 2024 beschikbaar. De andere composities zijn nu al te bestellen via de bekende uitgeverijen."

Verplichte werken GSF 2025
5e divisie brassband: Klezmeriana – Jan de Haan
4e divisie brassband: Convergents – Franco Ceasarini
3e divisie brassband: Flight – Mario Bürki
5e divisie fanfare: Centennial Celebration – Jacob de Haan
4e divisie fanfare: a Waters Fantasy – Tjeerd Nijhof
3e divisie fanfare: Yeleke – Rob Goorhuis

Inschrijven
"Orkesten kunnen zich overigens al inschrijven", vertelt Geeske Wijnalda (penningmeester) verder. "Leuk om te vertellen dat we meteen na ons festivalweekend in mei de eerste aanmeldingen al binnenkregen. Dat geeft ons als organisatie energie om ook in 2025 weer een mooi festival aan te bieden." Inschrijven kan via www.goudenspikerfestival.nl/inschrijven.

Op de foto: Het werk Yeleke van Rob Goorhuis is het verplicht werk in de derde divisie fanfare.

Gepubliceerd: 06 JUL 2024 - 12:29
Laatste update: 09 JUL 2024 - 07:54