Verzorg jij de pr van jouw vereniging?

Verzorg jij de pr van jouw vereniging?

Met de herfst in aantocht verplaatsen de muziekgezelschappen hun activiteiten naar de concertzalen. Oktober en november zijn de concertmaanden bij uitstek. KNMO Klankwijzer wil graag een steentje bijdragen aan de publieke belangstelling voor deze evenementen. Daarom verschijnt vanaf nu drie maanden lang iedere week de meeste complete concertagenda voor de instrumentale muziek.

Foto: Freepik.com

De redactie borduurt daarmee voort op de weg die vorig jaar is ingeslagen, waarbij de redactionele accenten enigszins zijn verlegd. Niet omdat we dat dat als redactie zo graag wilde, maar omdat het veld daarom vroeg. Zo is de agendarubriek populairder dan ooit. Uit reacties en leescijfers blijkt dat deze service in een grote behoefte voorziet. Niet alleen het grote bereik van Klankwijzer speelt daarbij een rol. Ook het feit dat Klankwijzer gebruikmaakt van verschillende soorten mediakanalen is daarbij van invloed.

Website
Het hart van het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer is de website www.klankwijzer.nl. Wist je dat dit medium dagelijks gemiddeld duizend keer wordt bezocht? Behalve de rubrieken nieuws en vacaturebank bevat de website een op provincie, datum en doelgroep te filteren muziekkalender. Deze agenda wordt bovendien integraal overgenomen op de website van de KNMO.

Nieuwsbrief
Voorts wordt de kalender - al dan niet in combinatie met de nieuwsbrief - verstuurd naar zo’n 10.000 abonnees. Nagenoeg alle bij de KNMO aangesloten verenigingen staan hiervoor ingeschreven. Maar ook duizenden individuele muziekliefhebbers zijn op deze gratis nieuwsbrief geabonneerd. Veel secretarissen geven gehoor aan onze herhaalde oproep om de nieuwsbrief door te sturen naar hun leden. Het aantal ontvangers van de digitale uitgave is dus nog groter dan we uit het aantal inschrijvingen kunnen aflezen. Daarnaast wordt de digitale uitgave veelvuldig (o.a. door de muziekbonden) gedeeld op diverse Facebookpagina’s

Ook voor categorale bonden
Voor verenigingen van de bij de KNMO aangesloten bonden is de opgave van activiteiten voor de agenda gratis. Dat geldt ook voor leden van de Federatie van Amateur Symfonie- en Strijkorkesten (FASO), de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica (NOVAM) en de stichting Bigbands Forever. Veel verenigingen kiezen voor de extra optie om de poster/flyer van hun evenement te delen via de verschillende mediakanalen van Klankwijzer. Geen wonder, daarmee bereiken ze in één klap heel gericht een grote doelgroep van muziekliefhebbers. Ook steeds meer marketingafdelingen van professionele organisaties (schouwburgen, theaters, concertzalen, festivals, bioscopen, theaterproducenten) ontdekken de kracht van KNMO Klankwijzer en maken in toenemende mate gebruik van onze faciliteiten. Aan het plaatsen van de posters/flyers zijn kosten verbonden. Doorgaans worden die al bij twee of drie bezoekers extra terugverdiend. Belangrijk om te weten: de poster wordt geplaatst vanaf het moment van opgave tot de datum van de activiteit. Dus hoe eerder je je activiteit opgeeft hoe vaker en langer de poster zichtbaar is. De kracht van communicatie zit immers in de herhaling van de boodschap.

KNMO Klankwijzer: maak er gebruik van!

Hieronder zijn alle mogelijkheden om je concert of activiteit via KNMO Klankwijzer te promoten aan de hand van keuzepakketten duidelijk op een rij gezet. Attentie: de vermelde tarieven gelden alleen voor verenigingen.

KEUZEPAKKET 1
GRATIS
✅ Vermelding in de agenda op de website www.klankwijzer.nl
✅ Vermelding in de agenda in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
✅ Vermelding in de agenda op de website www.knmo.nl
⚪ Plaatsing poster/flyer in de digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
⚪ Plaatsing poster/flyer op de website www.klankwijzer.nl
⚪ Plaatsing poster/flyer op Facebookpagina van Klankwijzer
⚪ Redactionele aandacht in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
⚪ Apart item in de nieuwsbrief van KNMO Klankwijzer
⚪ Plaatsing poster/flyer op de Instagrampagina van Klankwijzer
Opgave via www.klankwijzer.nl/aanmelden/activiteit 

 

KEUZEPAKKET 2
30 euro (excl btw)
✅ Vermelding in agenda op de website www.klankwijzer.nl
✅ Vermelding in agenda in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
✅ Vermelding in agenda op de website www.knmo.nl
✅ Plaatsing poster/flyer als KWART pagina in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
✅ Plaatsing poster/flyer op de website www.klankwijzer.nl
✅ Plaatsing poster/flyer op de Facebookpagina van Klankwijzer
⚪ Redactionele aandacht in digitale uitgave en website van KNMO Klankwijzer
⚪ Apart item in de nieuwsbrief van KNMO Klankwijzer
⚪ Plaatsing poster/flyer op Instagrampagina van Klankwijzer
Opgave via www.klankwijzer.nl/aanmelden/activiteit 

 

KEUZEPAKKET 3
60 euro (excl btw)
✅ Vermelding in agenda op de website www.klankwijzer.nl
✅ Vermelding in agenda in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
✅ Vermelding in agenda op de website www.knmo.nl
✅ Plaatsing poster/flyer als HELE pagina in digitale uitgave van KNMO Klankwijzer
✅ Plaatsing poster/flyer op de website www.klankwijzer.nl
✅ Plaatsing poster/flyer op de Facebookpagina van Klankwijzer
✅ Redactionele aandacht in digitale uitgave en website van KNMO Klankwijzer*
✅ Apart item in de nieuwsbrief van KNMO Klankwijzer
✅ Plaatsing poster/flyer op Instagrampagina van Klankwijzer
Opgave en informatie via redactie@klankwijzer.nl 

* Tekst/input en beeldmateriaal voor een redactioneel artikel zelf aanleveren.

Ondernemers
Attentie: bovenstaande tarieven gelden alleen voor verenigingen. Ondernemers en bedrijven kunnen voor een meerprijs van circa 20 procent gebruikmaken van dezelfde faciliteiten. Zij kunnen voor overleg over de opzet van een reclamecampagne via KNMO Klankwijzer contact opnemen met redactie@klankwijzer.nl 

Printmagazine
Bovenstaande opties gelden alleen voor de digitale kanalen van het nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer. Interesse in een campagne in het driemaandelijkse printmagazine of een combinatie van digitaal en print? Neem contact op met redactie@klankwijzer.nl 

Gepubliceerd: 25 SEP 2023 - 11:13
Laatste update: 26 SEP 2023 - 10:20