Vibrafonist Vincent Houdijk toert met The Polestar Project

Vibrafonist Vincent Houdijk toert met The Polestar Project

Vibrafonist Vincent Houdijk toert dit najaar met zijn band VinnieVibes door Nederland. De show The Polestar Project is geïnspireerd op de muzikale verhalen van drie pioniers op hun unieke en excentrieke instrumenten.

Houdijk groeide als slagwerker op in de hafa-wereld. Door de jaren heen heeft hij bij tal van orkesten als lid, invaller of gastsolist gespeeld. Hij omschrijft The Polestar Project als een fusie met cross-overs tussen jazz, klassiek, minimal music, pop en wereldmuziek.

Voor de tournee heeft hij twee gastartiesten uitgenodigd. Hangdrum-specialist Kabeçaõ uit Portugal reist de hele wereld rond om concerten en masterclasses te geven. De Amerikaanse fagottist Paul Hanson is de grondlegger van de ‘Electric Bassoon’ en heeft zich gespecialiseerd in het vermengen van elektronische effecten met improvisaties.

De tournee gaat op 28 oktober van start tijdens het internationale fagotfestival Bassoons for Future in Maastricht. Daarna volgen negen shows in diverse theaters en (jazz)zalen. Kijk voor het tourschema op http://www.vinnievibes.com 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 OKT 2021 - 09:18