Viera Blech in 2023 opnieuw naar Kerkrade

Viera Blech in 2023 opnieuw naar Kerkrade

Voor het tweede jaar op rij treedt Viera Blech op in de Rodahal in Kerkrade. De Oostenrijke koperformatie staat op zaterdag 18 maart op de planken van de Kerkraadse muziektempel.

Viera Blech werd in 2004 opgericht als kwartet en bestaat momenteel uit zeven topmusici. De musici hebben allen een muziekstudie afgerond an Oostenrijkse conservatoria en zijn internationaal actief als instrumentale docenten, muziekpedagogen en freelanceartiesten. Martin Scharnagl is de leider en oprichter van de groep, wiens talrijke originele composities en arrangementen de groep een kenmerkende en unieke stijl geven. De succesvolle Tiroolse formatie heeft negen cd's uitgebracht, die allemaal door de muzikanten zelf in de opnamestudio zijn geproduceerd.

Viera Blech speelt kopermuziek op het hoogste niveau met een hoge fun- en entertainmentfactor. De groep heeft naam gemaakt door haar eigen onmiskenbare stijl, creativiteit en veelzijdigheid. Het gezelschap trad op in heel Europa, onder andere op festivals als Woodstock der Blasmusik. Hun eigen nummers Von Freund zu Freund, Augenblicke, Euphoria en Düsco Hüt werden grote hits.

Door de samenwerking met de muziekuitgeverij Rundel zijn vele Viera Blech-composities voor groot blaasorkest verkrijgbaar. Doordoor wordt de muziek van Viera Blech door vele muziekverenigingen en bands gespeeld. De originele bladmuziek voor kleine ensembles wordt verspreid via de eigen uitgeverij Edition Viera Blech. De musici hebben met hun frisse ideeën en composities bijgedragen aan de ontwikkeling van de kopermuziekscene in de afgelopen jaren.

Kaarten voor het optreden op zaterdag 18 maart in de Rodahal Kerkrade zijn verkrijgbaar via: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/D652108B23CB 

Gepubliceerd: 02 NOV 2022 - 12:15
Laatste update: 03 JAN 2023 - 12:22