Viera Blech in 2023 opnieuw naar Kerkrade

Viera Blech in 2023 opnieuw naar Kerkrade

Voor het tweede jaar op rij treedt Viera Blech op in de Rodahal in Kerkrade. De Oostenrijke koperformatie staat op zaterdag 18 maart op de planken van de Kerkraadse muziektempel.

Viera Blech werd in 2004 opgericht als kwartet en bestaat momenteel uit zeven topmusici. De musici hebben allen een muziekstudie afgerond (conservatorium Innsbruck, Mozarteum Salzburg, Anton Bruckner Privé Universiteit Linz of University of Music and Performing Arts Vienna) en zijn internationaal actief als instrumentale docenten, muziekpedagogen en freelance artiesten.

Martin Scharnagl is de leider en oprichter van de groep, wiens talrijke originele composities en arrangementen de groep een kenmerkende en unieke stijl geven. De succesvolle Tiroolse formatie heeft al negen cd's uitgebracht, die allemaal door de muzikanten zelf in de opnamestudio zijn geproduceerd.

De volbloed muzikanten zorgen voor kopermuziek op het hoogste niveau, stilistisch vertrouwen in alle genres en een hoge fun- en entertainmentfactor. Viera Blech heeft de laatste jaren naam gemaakt in de kopermuziekscene door zijn eigen onmiskenbare stijl, creativiteit en veelzijdigheid, door talrijke optredens in heel Europa, door festivals als Woodstock der Blasmusik en niet in de laatste plaats door zijn eigen grote hits als Von Freund zu Freund, Augenblicke, Euphoria of Düsco Hüt.

Bijzonder vermeldenswaard is de succesvolle en vriendschappelijke samenwerking met de gerenommeerde muziekuitgeverij Rundel, waar vele Viera Blech-composities voor groot blaasorkest verkrijgbaar zijn en inmiddels door duizenden muziekverenigingen en bands worden gespeeld. De originele bladmuziek voor het kleine ensemble wordt verspreid door de zelfuitgeverij Edition Viera Blech.

Zo kan Viera Blech al lang gerekend worden tot de beste en interessantste groepen in het hele Duitstalige kopermuziekgenre. Bovendien hebben de musici met hun frisse ideeën en composities zeker een beslissende rol gespeeld bij het vormgeven en positief beïnvloeden van de ontwikkeling van de kopermuziekscene in de afgelopen jaren.

Deze formatie MOET je live meemaken! Op zaterdag 18 maart 2023 staan ze voor het tweede jaar op rij in de Rodahal Kerkrade! Tickets: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/D652108B23CB

Gepubliceerd: 02 NOV 2022 - 12:15
Laatste update: 02 NOV 2022 - 12:16