Viera Blech viert 20-jarig jubileum in Nederland

Viera Blech viert 20-jarig jubileum in Nederland

Viera Blech, een Oostenrijkse formatie die op wereldniveau uitblinkt in kopermuziek, verbaast keer op keer met hun stijlvastheid in verschillende genres. Het is dan ook geen verrassing dat deze muzikale groep al jaren tot de top van het genre behoort. Op zaterdag 13 april zullen zij voor het derde opeenvolgende jaar een bezoek brengen aan de Rodahal in Kerkrade, dit keer om hun 20-jarig jubileum te vieren.

Deze rasmuzikanten schitteren met adembenemende solo's, een ongeëvenaarde virtuositeit en veelzijdigheid. Het succes van deze uitzonderlijke brassband is mede te danken aan hun unieke mix van humor en een hoge fun- en entertainmentfactor. Ze hebben hun muzikale voetafdruk achtergelaten door heel Europa met hits als Von Freund zu Freund en optredens op prestigieuze festivals, zoals het Woodstock der Blasmusik.

TOPMUZIKANTEN
Viera Blech is in 2004 als kwartet opgericht en bestaat inmiddels uit zeven topmuzikanten. Deze hebben allemaal een muziekstudie afgerond en zijn werkzaam als instrumentale docenten, muziekdocenten en freelance artiesten. De succesvolle Tiroolse formatie heeft al negen cd's uitgebracht, die allemaal door de muzikanten zelf in de opnamestudio zijn geproduceerd.

50 CONCERTEN
Of het nu een feesttent, festival of concertzaal is, zowel pers als publiek zijn het erover eens: “Ze verdrijven alle vooroordelen over kopermuziek en laten hordes enthousiaste fans achter bij hun optredens”. Met jaarlijks ongeveer 50 concerten in heel Europa, talloze radio- en televisieoptredens, maar ook uitnodigingen voor grote kopersmuziekfestivals in binnen- en buitenland bevestigen zij het succes van deze uitzonderlijke artiesten.

EUROPESE TOUR
Nederlands publiek kan dit zelf beleven wanneer Viera Blech op zaterdag 13 april een bezoek aan de Rodahal brengt tijdens hun Europese tour. Het belooft een onvergetelijke, muzikale avond te worden.

Praktisch
20 jaar Viera Blech | zaterdag 13 april, 20.00 uur | Rodahal Kerkrade | Tickets: klik HIER 

Op de foto: Viera Blech komt weer naar Kerkrade.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.  

Gepubliceerd: 29 FEB 2024 - 19:37
Laatste update: 11 APR 2024 - 14:47