Vierde editie Survento Fanfare Festival goed bezet

Vierde editie Survento Fanfare Festival goed bezet

Op 12 november vindt in De Flambou in Surhuisterveen de vierde editie van het Survento Fanfare Festival plaats. Het festival is een entertainment festival voor fanfareorkesten. Ongeveer vierhonderd muzikanten verdeeld over negen orkesten zullen naar Surhuisterveen afreizen om te strijden om de Survento Fanfare Festival Entertainment bokaal.

De deelnemende orkesten zijn verdeeld in drie groepen en verzorgen een show van een half uur. De optredens worden beoordeeld door een professionele jury. Van doorslaggevend belang is het entertainmentgehalte van het optreden. Elk van de drie groepen kent een winnaar, maar het orkest met de meeste punten op het entertainmentgehalte wint de wisselbokaal. De jury wordt gevormd door Tijmen Botma, Klaas van der Woude, Wouter Daane en Clara Rullmann.
De eerste editie van het festival vond plaats in 2018 en al in 2019 werd het evenement uitgeroepen tot beste fanfare-evenement van de Benelux.

Livestream en app
Vorig jaar moest de organisatie op het allerlaatste moment zelf een livestream optuigen, ook dit jaar verzorgt de organisatie de livestream in eigen beheer. Voorzitter Hans Postma: "We zijn blij dat we toch maar liefst 9 orkesten mogen verwelkomen. Het organiseren vergt creativiteit en we zijn er in geslaagd nieuwe elementen aan het festival toe te voegen. We gaan weer een prachtig evenement organiseren met steun van onze sponsoren en vrijwilligers".

De organisatie heeft een app laten ontwikkelen dat dient als digitaal programmaboek. Hierin is alle informatie over het festival te lezen, zoals het programma, informatie over juryleden en sponsoren. De app is ook te gebruiken voor andere festivals en concerten en kan al rekenen op interesse van andere organisatoren van hafabra-festivals.

C-groep (15.00 – 17.00 uur):
Harmonie Winschoten, Concordia Gaastmeer, Muziekvereniging Wieringerwaard
B-groep (18.00 – 20.00 uur):
Crescendo Voorthuizen, CMV Lauwersfanfare, Aer en Amstel Nieuwveen
A-groep (20.00 – 22.00 uur):
Eendracht Aalten, De Eendracht Den Ilp, Jouster Fanfare Orkest

Gepubliceerd: 23 OKT 2022 - 10:49