Vincent Houdijk hoofdvakdocent mallets en jazzvibrafoon in Tilburg

Vincent Houdijk hoofdvakdocent mallets en jazzvibrafoon in Tilburg

Vincent Houdijk is aangesteld als nieuwe hoofdvakdocent mallets op de klassieke- en jazzafdeling van de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

Advertorial

Vanaf september 2020 zal de Fontys AMPA versterkt worden door Vincent Houdijk. Vincent gaat de hoofdvaklessen mallets, ofwel melodisch slagwerk, verzorgen aan de klassieke afdeling. Nadat kennis genomen werd van Houdijks aanstelling bleek er tevens interesse te zijn om een specialisatie in jazzvibrafoon op te starten. Voor het eerst zal er in Tilburg dus een jazzvibrafoonafdeling zijn! Beide opleidingen worden geleid voor Vincent Houdijk. 

Vincent Houdijk treedt hiermee in de voetsporen van zijn voormalige docenten, aangezien hij tussen 1998 en 2005 ook klassiek slagwerk op ditzelfde instituut studeerde. Daarna vervolgde hij zijn studie in Den Haag met als specialisatie jazzvibrafoon.

“Ik verheug me er enorm op om de komende jaren jonge en gepassioneerde talenten te begeleiden en coachen", reageert Houdijk op zijn benoeming. "Mijn doel is om ieder individu beter in haar/zijn eigen kracht te zetten, waardoor zij/hij echt een eigen persoonlijkheid en eigen stijl kan opbouwen en ontwikkelen. Het instituut ken ik uiteraard erg goed en de kracht ligt vooral in die eigenheid en de persoonlijke ontwikkeling die alle ruimte krijgt.”

Inmiddels is Vincent enorm actief als musicus in allerlei verschillende speelvelden. Zo heeft hij zijn meer geïmproviseerde groepen VinnieVibes, Trifid en duo’s met zangeres Maria Mendes en trompettist Teus Nobel. Daarnaast speelt hij regelmatig ‘klassieker’ repertoire met het Mallet Collective; een collectief van internationale topslagwerkers, zoals Dominique Vleeshouwers en Ramon Lormans.

Met Lormans richtte Houdijk in 2005 Stichting Percussion Friends op, waarbij het doel is om jonge talenten te begeleiden naar een mogelijke professionele carrière. Inmiddels zijn zo’n 500 slagwerkers uit meer dan 25 landen in aanraking gekomen met de expertise van Percussion Friends.

Vincent werkte ondermeer samen met; Ravi Coltrane, Sean Jones, Roberto Quintero, Luisito Quintero, Maria Mendes, Eric Vloeimans, Bert Boeren, Bart Wirtz, Ilja Reijngoud, Teus Nobel, Scholtes Janssens Piano Duo, Arthur Jussen & Lucas Jussen, Ivo Janssen, Remy van Kesteren, Wouter Hamel, Kyteman (Hip Hop Orchestra), Mathilde Santing, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest.

Heb je interesse om meer te weten te komen over een studie aan de Fontys AMPA en/of zou je eens een proefles willen? Neem dan contact op via vinnievibes@gmail.com

Meer info:

vincenthoudijk.com

Fontys Classical Percussion

Fontys Jazz Vibraphone

percussionfriends.com

 

Gepubliceerd: 12 JUL 2020 - 09:33
Laatste update: 12 JUL 2020 - 09:55