Vlaamse harmonieën strijden om ECWO-ticket

Vlaamse harmonieën strijden om ECWO-ticket

Vijf topharmonieorkesten nemen het zondag 17 maart tegen elkaar op in het VLAMO Open Harmoniekampioenschap (VLOH) 2019.

Op zondag 17 maart 2019 vindt voor de vierde maal het VLAMO Open Harmoniekampioenschap plaats (VLOH) in CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg. Vijf topharmonieën uit België strijden om de eer, prijzen, maar vooral om België te vertegenwoordigen op het Europese Harmoniekampioenschap (ECWO) dat in 2020 in Frankrijk georganiseerd wordt.

De deelnemers zijn: Concertband Maasmechelen, Dynamic Symphonic Band vzw (Dendermonde), KH Sint-Martinus Opgrimbie, Koninklijk Bevers Harmonierorkest (Beveren-Leie) en Koninklijke Harmonie van Peer.

Een driekoppige, internationale jury wikt en weegt de verschillende deelnemers. Drie gerenommeerde muzikanten, dirigenten en componisten Dirk De Caluwe, Jan de Haan (NL) en Norbert Nozy geven de jury vorm.

Om 13.30 uur start de eerste uitvoering. Het einde van de wedstrijd is voorzien om 18.45 uur. Om 19.30 uur geeft fanfareorkest Brass-aux-Saxes uit Westerlo, kampioen van het VLAMO Open Fanfarekampioenschap (VLOF) 2018 een galaconcert! Aansluitend vindt voor de vierde maal de uitreiking van de VLAMO Award plaats voor een initiatief dat creatief en artistiek is en door de buitengewone vorm een blijvende impact op de omgeving heeft.  

Informatie: https://www.vlamo.be/evenement/vlamo-open-harmoniekampioenschap.

Op de foto: Concertband Maasmechelen.  

Gepubliceerd: 13 MAA 2019 - 09:22
Laatste update: 13 MAA 2019 - 09:30