Vol programma tijdens Percussion & Friends Festival

Vol programma tijdens Percussion & Friends Festival

Zaterdag 15 juni wordt Adams Musical Center in Ittervoort omgetoverd tot een slagwerkwalhalla. Tijdens het gratis toegankelijk evenement Percussion & Friends Festival & Academy ligt de focus op melodisch slagwerk. Met workshops, concerten, presentaties en clinics voor liefhebbers en professionals.

De organisatie heeft grote namen weten te strikken waaronder de in Hongkong geboren percussionist Cheuk Hin Keith Ngeen (tweede prijswinnaar van het Internationale TROMP Concours in 2022) en leden van slagwerk-/theatergroep Percossa. Voor de allerkleinsten zijn er knutselworkshops. Tijdens deze editie is er veel aandacht voor samenspel. Slagwerkensembles zijn dan ook van harte uitgenodigd om zich met de volledige groep aan te melden. Speciaal voor hen is er een interessant programma met workshops, demonstraties, concerten waar ze zelf deel van kunnen uitmaken.

ACT
Tijdens de Percossa-workshop werk je met de hele groep aan een korte act waarbij slagwerk met theatrale elementen gecombineerd wordt. Je treedt op voor het publiek en voor de deelnemers aan andere workshops. Slagwerk geldt voor Percossa niet als doel op zich, maar als middel om theater te maken. Meestal met een stoer karakter, dat bij slagwerk hoort. Vaak met humor, waarin Percossa uitblinkt. Hoe is het om in een grote sambagroep te spelen en op te treden? Dat ervaar je in de workshop van Peter van Aart, de drijvende kracht achter de percussiegroep Santola.

FAMILIE
Knutsel je eigen slaginstrument in elkaar aan de hand van enkele voorbeeldinstrumenten of verzin een geheel eigen instrument en leer hoe je er op kunt spelen. Dat kan in deze workshop voor het hele gezin! Knutselmaterialen zijn aanwezig. Kinderen vanaf groep 5 kunnen zelfstandig deelnemen.

OPTREDENS
Daarnaast zijn er optredens van jeugdslagwerkgroepen. Deelnemers zijn Jeugd Percussion Ensemble Weert, Jong Beatrix Hilversum en het jeugdslagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Er is nog plaats voor enkele groepen. Informeer via: info@percussionfriends.com. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar het is wel belangrijk dat je je van tevoren opgeeft.

Praktisch
Percussion & Friends Festival & Academy | zaterdag 15 juni, 10.00 uur | Adams Musical Center Ittervoort | Deelname gratis | | Opgave klik HIER.

Foto: Tijdens Percussion & Friends Festival & Academy ligt de nadruk op samenspel.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl

Gepubliceerd: 15 MEI 2024 - 10:51
Laatste update: 15 MEI 2024 - 11:06