Voor het eerst sinds jaren weer NK Mars

Voor het eerst sinds jaren weer NK Mars

Op zaterdag 17 juni 2023 zal het Nederlands Kampioenschap Mars gaan plaatsvinden. Dit evenement wordt gehouden op het terrein van Voetbalvereniging Olympia in Hasselt en wordt georganiseerd door kernteam van de Doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP) van de KNMO in samenwerking met Irene Hasselt.

Inschrijving voor dit NK Mars is mogelijk vanaf 1 februari 2023 via de website van de SMP: www.smp-nederland.nl voor de Starklasse en Championshipklasse conform de reglementen van de KNMO (Nationaal Reglement Marswedstrijden 2022 (knmo.nl) en het aanvullend organisatie reglement NK Mars.

Dit NK Mars op 17 juni as. valt samen met de Dweildag Hasselt, een festival voor dweilbands en blaaskapellen in het centrum van Hasselt. Hieraan voorafgaand is een straatparade door het centrum van Hasselt. Hasselt is die dag dus geheel gevuld met muziek. Voor eventuele deelname aan de straatparade, wellicht in combinatie met deelname aan het NK kunt u rechtstreeks contact op nemen met Ruthger Bergman (ruthgerbergman@irenehasselt.nl). 

Deelname aan dit NK is niet alleen bedoeld als wedstrijd maar veel meer nog het krijgen van het opbouwende jurycommentaar en de mogelijkheid om het optreden met de jury na te bespreken. Het evenement biedt de deelnemers de gelegenheid om te leren en zich kwalitatief te kunnen verbeteren in deze discipline. Daarnaast is het voor de deelnemers een mooie gelegenheid zich te laten zien aan het publiek en elkaar.

Meer informatie over inschrijvingen en andere gegevens volgt spoedig.

Het NK Mars heeft al jaren niet meer plaats kunnen vinden. Vanwege corona kon de wedstrijd twee keer niet worden georganiseerd. Vorig jaar moet het evenement wegens onvoldoende belangstelling worden geschrapt. 

Gepubliceerd: 30 JAN 2023 - 18:44
Laatste update: 30 JAN 2023 - 18:50