Vooruitblik op het WMC met een knipoog

Vooruitblik op het WMC met een knipoog

Medammecour meets WMC. Dat is de titel van een muzikale tijdreis vol met verrassingen waarmee de Limburgse carnavalsrevue de Medammecour op ludieke wijze herinneringen aan 71 jaar Wereld Muziek Concours ophaalt. Medewerking verlenen oud-wereldkampioen fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek en tal van Limburgse artiesten.

De theatershows van de Medammecour trekken in Limburg ieder jaar tienduizenden bezoekers. Voor een nieuwe aflevering in hun serie Medammecour in Concert blikken Marc Hermans (Sjonnie), Joost Meijs (Ronnie) en Resi Coumans (Netteke) op ludieke wijze vooruit op het naderende Wereld Muziek Concours. Al hun dierbare herinneringen aan het WMC en de klankstad Kerkrade zijn verpakt in een nieuwe reeks voorstellingen die op 10, 11 en 12 juni op het heilige podium van de Rodahal de revue passeren.

Muzikale pijlers
Medammecour meets WMC is een avond met een lach en een traan, met de 60 leden van oud-wereldkampioen fanfare Eensgezindheid uit Maasbracht-Beek onder leiding van Jos Zegers en de zeven man sterke Medammecourband onder leiding van Mo Jones als de muzikale pijlers waarop de voorstelling rust. Zij begeleiden een keur van Limburgse artiesten, zoals Ton Wolter, Janine Kitzen, Swing à Dilla, Mark en Willemien Fonteijn en de van de Rowwen Hèze-concerten bekende vocaliste Linda Smeets. Naast de dansers van de KV De Waggelere uit Voeren (België) is het Medammecourballet onder leiding van Carey Moonen van de partij. “The Voice” van het WMC, Fer Kousen, neemt de presentatie voor zijn rekening.

Ludiek wijze
In de nieuwe afwisselende muzikale show, één maand voor de officiële opening, kunnen Limburgse muziekliefhebbers alvast in de stemming komen voor hét feest van de Klankstad. Zo komen alle facetten van het WMC op ludieke wijze in de voorstelling aan de orde; de mars- en showwedstrijden, de dirigentenwedstrijden en de concertwedstrijden. Voor de mars- en showwedstrijden zijn er 40 Amerikaanse cheerleaders ingevlogen die samen met de MC Marching Band hun opwachting zullen maken en speelt fanfare Eensgezindheid hun Wagner’s Procession waarmee ze op het WMC in 1997 wereldkampioen werden. De oudste nog levende winnaar van de dirigentenwedstrijd, de 92-jarige dr. Von Bierbaum, zal nog eens het dirigentenstokje van Jos Zegers overnemen. Daarnaast staan Sjonnie en Netteke (beiden met ruime WMC-ervaring) klaar om de internationale WMC-gasten thuis op te vangen, al lukt dat niet altijd even goed. De WMC-uitvoeringen van de Medammecour in Concert staan garant voor een muzikale tijdreis met veel verrassingen en een veelvoud aan muzikale stijlen.

Meer informatie: https://www.medammecour.nl/inconcert 
Kaarten: https://www.tickli.nl/tickets/medammecour-in-concert-meets-wmc-kerkrade-3 

Gepubliceerd: 24 MEI 2022 - 10:21