Vragen over btw op kennisbank KNMO

Vragen over btw op kennisbank KNMO

De KNMO heeft veelvoorkomende vragen over het afdragen en in rekening brengen van btw door muziekverenigingen voorgelegd aan het BTW-instituut. Deze memo vind je op de kennisbank van de KNMO. 

Als vereniging geef je betaalde concerten, huur je een dirigent in en heb je wellicht inkomsten uit kantineverkopen. In dit soort gevallen zou je verplicht kunnen zijn om btw in rekening te brengen om op die manier betaalde btw te kunnen verrekenen. Als penningmeester is het echter ondoenlijk om de complexe belastingwetgeving helemaal te doorgronden en bekend te zijn met alle relevante regelingen.
Daarom liet de KNMO enkele veel voorkomende vragen beantwoorden door het BTW-instituut dat gespecialiseerd is in belastingadvies. De antwoorden vind je HIER

Daarbij komen onder andere het in rekening brengen van btw, de ‘kantineregeling’ en de relevante btw-tarieven voor de inhuur van en dirigent aan bod. We kunnen echter niet uitputtend zijn omdat veel vragen casus-afhankelijk moeten worden behandeld. Mocht je nog aanvullende vragen hebben? Neem dan met ons contact op via info@knmo.nl.

Gepubliceerd: 03 DEC 2018 - 09:35
Laatste update: 03 DEC 2018 - 09:55