Vrede & Vrijheid herdenkt bevijding in Leudal

Vrede & Vrijheid herdenkt bevijding in Leudal

Zaterdag 20 april verzorgt Fanfare Aurora uit Baexem in samenwerking met het Limburgs Oratorium Koor een bijzonder concert in de Johannes de Doperkerk in Baexem. Met het thema Vrede & Vrijheid herdenken fanfare en koor de bevrijding van de gemeente Leudal door de geallieerde strijdkrachten, 80 jaar geleden.

FOTO: FACEBOOK

Vrede en vrijheid zijn niet vanzelfsprekend. Dat hebben we de afgelopen twee jaar helaas van dichtbij meegemaakt. Fanfare Aurora staat hierbij stil door dit thema centraal te stellen in haar muziek. Uitgevoerd worden het wereldberoemde werk The Armed Man - a Mass for Peace van Karl Jenkins en de compositie Libertadores van de Spaanse componist Óscar Navarro. Het 65 muzikanten tellende fanfareorkest wordt daarbij vocaal ondersteund door het 75-koppige Limburgs Oratorium Koor. De muzikale leiding is in handen van de dirigenten Maurice Daemen (fanfare) en Steven van Kempen (koor). Solisten zijn Eline Meijs (sopraan), Amber Haddad (alt/ethnic vocals), Pascal Pittie (tenor) en a capella ensemble Southern Voices, bestaande uit Eline van den Broeke (sopraan), Elmy Kremer (sopraan) en Aukje Pijper (sopraan). Het vredesverhaal wordt niet alleen vertolkt met muziek en zang, maar ook begeleid door beelden en tekst.

OPROEP
The Armed Man (Karl Jenkins, 1999) is een indrukwekkend muziekstuk voor solisten, koor en orkest. Gecomponeerd in opdracht van het Royal Armouries Museum in Leeds en opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis. Het is deels gebaseerd op de katholieke mis en dient als een krachtige oproep tot vrede.
Libertadores (Óscar Navarro, 2010) is een tweedelig symphonisch gedicht. Geschreven in opdracht van het internationale muziekfestival van de Spaanse stad Altea. Het eerste deel is geïnspireerd op de Amazone met zijn karakteristieke landschappen en inheemse stammen. Het tweede deel is volledig gewijd aan de leiders voor onafhankelijkheid ofwel de “libertadores” (bevrijders) van Zuid-Amerika: Simon Bolivar en Jose de San Martin. Zowel muzikaal als visueel is deze compositie zeer aantrekkelijk voor het publiek.

Praktisch
Themaconcert Vrede & Vrijheid door fanfare Aurora Baexem en het Limburgs Oratorium Koor | zaterdag 20 april, 20.00 uur | Johannes de Doperkerk Baexem | Kaarten: klik HIER.

Foto: Aurora speelt de fanfareversie van Libertadores van de Spaanse componist Óscar Navarro.

Wil je jouw concert of activiteit ook zo uitvoering belicht zien op het multimediale platform KNMO Klankwijzer? Informeer naar de mogelijkheden via redactie@klankwijzer.nl.

Gepubliceerd: 16 APR 2024 - 14:41
Laatste update: 17 APR 2024 - 20:05