Vrienden maken in een educatieve setting

Vrienden maken in een educatieve setting

Concerten en festivals zijn er tot aan de zomervakantie in overvloed. In deze uitgave van KNMO Klankwijzer halen we er zowel in de agenda als op de redactionele pagina’s vele tientallen voor het voetlicht. Maar door het hele land worden de komende tijd ook tal van play-ins, studiedagen en meerdaagse cursussen gehouden. Leerzame en tegelijkertijd leuke evenementen waarop je gelijkgestemden ontmoet om samen muziek te maken. Een overzicht.

Play-in
Zaterdag 17 september organiseert CMV Harpe Davids Schiedam een play-in. Onder leiding van Leo Simons wordt vanaf 9.30 uur gewerkt aan een gevarieerd programma. De dag eindigt met een openbaar concert. Deelname staat open voor muzikanten met minimaal hafabra B-niveau op een instrument uit de harmoniebezetting, inclusief contrabas, basgitaar en cello. Informatie: https://www.harpedavids.nl.

KMKJWF
Zaterdag 10 december wordt in De Bron in Assen een play-in georganiseerd met medewerking van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso onder leiding van Tijmen Botma. Deze studiedag is een samenwerking tussen de KMKJWF, de Vrienden van de KMKJWF en de Muziekbond Groningen Drenthe. Iedereen vanaf diploma B of gelijkwaardig niveau is welkom. De deelnemers krijgen de bladmuziek op tijd toegestuurd. Aanmelden: https://mgdonline.nl/nieuws/play-in-kmk-jwf.

8vaBassa
Tuba or not Tuba, that is here not the question! Dat is het adagium van 8vaBassa, een nieuwe community van bastubaspelers. Van 2 tot en met 4 september houdt het platform in Akoesticum Ede een internationaal weekend voor bastubaspelers. Met masterclasses, recitals en bespreking van tuba gerelateerde thema’s met onder andere Perry Hoogendijk, Luc Geraats en Sergio Carolino (eerste tubaïst van het Porto Symphony Orchestra Casa da Música). Check voor info www.8vabassa.com of stuur een mail naar luc.geraats@akoesticum.org.

Flutopia
Flutopia organiseert van 22 tot en met 26 augustus de Flutopia Zomerweek voor amateurfluitisten vanaf 20 jaar. In een groepsaccommodatie in natuurgebied de Maashorst (Oost-Brabant) kun je je laten onderdompelen in lessen over toonvorming, ademhaling, intonatie en speelhouding. Ook zijn er workshops van bijzondere gastdocenten en speel je in het Flutopia Fluitorkest. Tussen de lessen door kun je heerlijk wandelen door het prachtige natuurgebied. Deelname is alleen nog mogelijk zonder overnachting op locatie. Kijk op: www.flutopia.nl.

Dubbelriet
Op 2 en 3 juli organiseren Esther van der Ploeg (freelance hoboïste bij o.a. Philharmonie Zuid-Nederland & Residentie Orkest) en Suzanne van Berkum (remplaçant fagottist bij o.a. Orkest van het Oosten & NedPho) een Dubbelrietweekend in Leiden. Hoboïsten en fagottisten van alle niveaus en leeftijden zijn welkom. Er kan worden deelgenomen aan workshops en individuele lessen, en natuurlijk is er ruimte voor samenspel tussen hoboïsten en fagottisten. Informatie: esthervdploeg@gmail.com of scvanberkum@gmail.com.

Zomercursus
Zomercursus Woudschoten is al zestig jaar dé kamermuziekcursus van Nederland. Een fantastische manier om kennis te maken met kamermuziek. De editie van 2022 is van 9 tot en met 19 augustus in Groepsaccommodatie Beukenhof in Biezenmortel. De deelnemersgroep bestaat uit blazers, strijkers en zangers van alle niveaus in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Meld je nu aan via www.zomercursuswoudschoten.nl

(kader)
Opgave van play-ins, studiedagen en cursusweken voor vermelding op de mediakanalen van KNMO Klankwijzer via www.klankwijzer.nl/aanmelden/nieuwsbericht. 

Foto: Zomercursus Woudschoten is voor blazers, strijkers en zangers van alle niveaus in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.

Samenstelling: Onze redactie - Foto: Otto Dekkers

Gepubliceerd: 21 JUN 2022 - 15:04