Vriezenveense Harmonie zet stip op de horizon met voorstelling Harmonie!

Vriezenveense Harmonie zet stip op de horizon met voorstelling Harmonie!

De Vriezenveense Harmonie heeft goede hoop in september zeven voorstellingen van het muziekspektakel Harmonie! op de planken te kunnen zetten. Dinsdag 6 april gaat de voorverkoop van start.

Speciaal voor het honderdjarig jubileum van de Vriezenveense Harmonie werd Harmonie! geschreven door theatermaker Laurens ten Den. Het spektakel wordt tussen 10 en 19 september tenminste zeven keer op de planken gezet door de Vriezenveense Harmonie, professionele acteurs en vele amateurs en vrijwilligers uit de regio. Op een bekende plek in Vriezenveen: de vijver op sportpark Het Midden.

Langs veen en fabriek
Laurens ten Den schreef het script op basis van anekdotes en belevenissen van de Vriezenveense inwoners zelf. Harmonie! vertelt in muziek en theater het levensverhaal van Sientje en Jan en hun volgende generaties door de eeuw heen tot aan de bijzondere actualiteit van vandaag. De mythische tambourmaître leidt het publiek door Vriezenveen, langs veen en fabriek, feest en leed, strijd en saamhorigheid. Hij heeft maar één doel voor ogen: de strijd tussen Oost en West die er al jaren, zo niet eeuwen voert, overwinnen. De plaatselijke harmonie is de plek waar door te musiceren beide uitersten wél met elkaar samengaan. Natuurlijk; muziek verbindt! Bezoekers mogen bekende en minder bekende muziek uit de afgelopen honderd jaar verwachten. Van klassiek tot rock en van luisterliedjes tot meezingers.

Iedereen doet mee!
Met dit muziektheaterspektakel, dat verschillende kunstdisciplines zoals muziek, zang en toneel vermengt, wil het orkest zijn jubileum groots vieren en vooral in verbinding komen met partijen uit de samenleving. Naast een aantal professionele acteurs en zangers wordt er samengewerkt met acteurs en figuranten van plaatselijke en regionale theater- en dansscholen. Liefhebbers vinden op de website onder het kopje ‘Meedoen’ meer informatie daarover en kunnen zich daar ook aanmelden. Zo maakt de Vriezenveense Harmonie een voorstelling voor én door de gemeenschap.

Een eeuw Vriezenveense Harmonie
Het theaterspektakel is de kroon op het honderd (en één) jarig jubileum van de Vriezenveense Harmonie. “We geven deze productie als een cadeau aan de samenleving. Voor iedereen in Vriezenveen en daarbuiten!”, aldus René Lemans, voorzitter van Vriezenveense Harmonie. “We zijn dankbaar dat we alsnog, een jaar later dan gepland, ons jubileum mogen vieren en de mooie plannen die zijn gemaakt tot uitvoering kunnen brengen. Dit is een voorstelling voor en door Vriezenveen die iedereen gezien zal willen hebben.”

De première van Harmonie! vindt plaats op 10 september 2021 in Vriezenveen.
Start kaartverkoop: 6 april om 10:00 via www.harmoniespektakel.nl

Foto: Aanlevering Vriezenveense Harmonie.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 04 APR 2021 - 10:13
Laatste update: 05 APR 2021 - 08:34