Vuurdoop voor Nederlandse Jeugd Brass Band

De blaasmuziekwereld heeft er een nieuw orkest bij: de Nederlandse Jeugd Brass Band geeft zaterdag 15 april om 20.00 haar allereerste concert in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Dit concert vormt de afsluiting van een drietal intensieve repetitieweekenden waarbij de muzikanten, afkomstig uit heel Nederland, een gevarieerd en uitdagend programma hebben ingestudeerd. Het concertprogramma bestaat onder andere uit de werken ‘On the shoulders of giants’ van Peter Graham en ‘Spiriti’ van Thomas Doss aangevuld met een gevarieerde reeks concertwerken.

Initiatiefnemers Melvin van der Vis en Siebren van Noort, beiden lid van Brassband Schoonhoven, hebben eind vorig jaar dit nieuwe orkest gevormd. Voor het eerste project zijn de gerenommeerde dirigenten Erik van de Kolk en Paul Holland aangesteld om de jeugd te leiden. Het initiatief voor deze projectbrassband is ontstaan uit een voorliefde voor deze in Nederland toch enigszins ondergerepresenteerde orkestvorm. In het buitenland zijn al vele nationale jeugdbrassbands actief. Het werd volgens de initiatiefnemers tijd dat dit voor Nederland ook zou gaan gelden. De dirigenten en organisatoren zijn enorm tevreden over de kwaliteit van de deelnemers en vinden het prachtig om te zien dat er zoveel enthousiasme voor is. De organisatie hoopt dat er na dit eerste concert een (minstens) jaarlijks terugkerend project van te maken wat muzikanten vanuit het hele land kan stimuleren en motiveren.

Het belooft een spetterende avond te worden die het talent van de Nederlandse jeugdmuzikant tentoonstelt!

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.mcogebouw.nl/agenda/nederlandse-jeugd-brassband 

Gepubliceerd: 14 APR 2023 - 14:21