Waardering voor samen muziek maken gestegen door corona 

Waardering voor samen muziek maken gestegen door corona 

De coronacrisis heeft ons meer bewust gemaakt van de sociale waarde van het samen muziek maken. Dat blijkt uit een poll van Klankwijzer waaraan bijna duizend mensen deelnamen.

De tegeltjeswijsheid 'je weet wat je mist als het er niet meer is' gaat voor de amateurmuziek volledig op. Klankwijzer dropte op zijn Facebookpagina de stelling: ‘Door de muzikale lockdown vanwege de corona-uitbraak ben ik me meer bewust geworden van de sociale waarde van samen muziek maken’.

Van de 974 deelnemers gaven er maar liefst 874 (90 procent) aan het volledig eens te zijn met deze stelling. Honderd deelnemers (10 procent) stelden dat de muzikale quarantaine geen invloed heeft gehad op hun attitude ten aanzien van samen muziek maken. Dat wil overigens niet zeggen dat ze het musiceren in verenigingsverband tijdens de lockdownfase totaal niet gemist hebben. Eerder het tegendeel: veel mensen merkten op dat ze ook van tevoren de sociale waarde van samen muziek maken al onderkenden en er geen coronacrisis nodig was om dat nog eens extra te bevestigen.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/

 

Gepubliceerd: 25 JUL 2020 - 10:11
Laatste update: 04 AUG 2020 - 10:21