Ward de Ketelaere nieuwe dirigent Altena Brass

Ward de Ketelaere nieuwe dirigent Altena Brass

De 33-jarige Belg Ward de Ketelaere is benoemd tot dirigent van Altena Brass. Hij zal met ingang van het nieuwe seizoen 2019/2020 aan de band verbonden zijn. De Ketelaere volgt in deze rol Anno Appelo op die de band leidde van 2014 tot 2018.

Ward de Ketelaere was van november 2018 tot en met januari 2019 interim dirigent bij Altena Brass. Hij leidde de band in december 2018 en januari 2019 met veel succes tijdens een korte concertreis naar het Duitse Altena en bij twee concerten in het Land van Heusden en Altena.

Bestuurslid Jos Mulkens over deze aanstelling: “We zijn erg blij dat Altena Brass weer een vaste dirigent heeft. Ward is een kundige dirigent met een eigen stijl van musiceren die erg goed past bij Altena Brass. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man op dit moment voor Altena Brass is.” Ward de Ketelaere over zijn aanstelling: “Ik heb dit seizoen met veel plezier gewerkt met Altena Brass en ben zeer vereerd met deze aanstelling.”.

Tot de zomervakantie wordt Altena Brass gedirigeerd door interim dirigent Michael Engelbrecht. Hij dirigeerde de band o.a. tijdens een Duo concert in Breda en het jaarlijkse Paasconcert. Onder zijn leiding zal Altena Brass op 21 juni het seizoen afsluiten met een Duo concert in Hank.

Ward de Ketelaere
Ward de Ketelaere is geboren en getogen in het Belgische Bazel en begon op 9-jarige leeftijd met notenleer en gitaarlessen aan de Stedelijke Muziekschool in Sint-Niklaas. Tegelijkertijd startte hij bij de plaatselijke harmonie in Bazel met het bespelen van de Klarinet en even later slagwerk. Na enkele jaren ging hij slagwerk studeren bij Gert D’Haese en vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Sinds zijn afstuderen is hij werkzaam als freelance slagwerker bij de grote Belgische symfonie orkesten. Daarnaast maakt hij deel uit van het slagwerkensemble BL!NDMAN en is hij 1e slagwerker bij het Chamber Orchestra of Belgium – CASCO Phil.

Als dirigent is hij zeker geen onbekende in de brassbandwereld. Hij is o.a. dirigent bij de Belgische Kampioensdivisie band Kortrijk Brass Band, Brassband Sint Cecilia en het Zeeuwse Delta Brass.

Het nieuwe seizoen van Altena Brass o.l.v. haar nieuwe chef dirigent start op 17 augustus. In oktober staan er meerdere concerten, try-outs en de Nederlandse Brassband Kampioenschappen op het programma. In november zal de band deelnemen aan het Altena Streekfestival.

Tekst en foto: Aanlevering Altena Brass

Blijf op de hoogte van het nieuws uit de amateurmuziekwereld. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt ook de dirigitale KNMO Klankwijzer Nieuwskrant automatisch in je mailbox.

 

Gepubliceerd: 06 MEI 2019 - 19:15