Wat vinden deelnemers van het Prinses Christina Concours? 

Wat vinden deelnemers van het Prinses Christina Concours? 

Heb je een klassiek stuk aardig in de vingers en ben je tussen de 12 en 19 jaar? Doe dan mee aan het Prinses Christina Klassiek Concours en stap in de voetsporen van tientallen topmusici. Remy van Kesteren, Laetitia Gerards, Lucie Horsch, Ralph van Raat en vele anderen gingen je voor. Geef je muzikale ontwikkeling een boost en schrijf je voor 1 december in via www.christinaconcours.nl! 

Het Prinses Christina Concours is ook voor blazers en slagwerkers uit de harmonie-, fanfare- en brassbandwereld. Begin 2022 zijn er zes regioconcoursen, waaraan iedereen uit Nederland, de regio Antwerpen en regio Aken kan meedoen. De selecties in de regio’s verlopen digitaal. Een professionele muziekjury bekijkt alle video’s en selecteert de finalisten. De winnaars treden op tijdens de Regionale Finale die we live (en coronaproof) op locatie organiseren.

Pak je podium!
Meedoen aan het Klassiek Concours is een boost voor je muzikale ontwikkeling. Werk toe naar je concoursdeelname door samen met je muziekdocent te repeteren en denk na over wat jij wilt vertellen met het stuk dat je speelt. Maak een mooie video van maximaal 10 minuten lang en stuur die in. Van de professionele muziekjury krijg je persoonlijke feedback waarmee je je spel (nog) beter kunt maken. Degene die met zijn of haar video de meeste publieksstemmen verzamelt, wint de publieksprijs! 

Prinses Christina Concours Academy
Prijswinnaars doen automatisch mee aan de PCC Academy: een talentontwikkelingstraject waarin we jonge muzikanten de handvatten geven om zichzelf te ontwikkelen tot creatieve, ondernemende en succesvolle muzikanten. Tijdens de Academy doen prijswinnaars ook podiumervaring op door op te treden in onze rijdende concertzaal, de Classic Express, en andere podia in Nederland. 

In KNMO Klankwijzer vertelden diverse deelnemers hun ervaringen: Klik week 40 (pagina 7), week 42 (pagina 11) en week 43 (pagina 15).      

Inschrijven
Iedereen van 12 tot en met 19 jaar (zang tot en met 21 jaar), die een klassiek stuk aardig in de vingers heeft, kan meedoen aan het Klassiek Concours. Inschrijven kan tot en met 1 december 2021 via www.christinaconcours.nl 

Fotografie: MajankaFotografie 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 OKT 2021 - 08:30
Laatste update: 26 NOV 2021 - 08:48