We gaan weer beginnen!

We gaan weer beginnen!

De vakantie loopt ten einde en de stofwolken van het Wereld Muziek Concours zijn langzaam opgetrokken. We gaan weer beginnen! Een seizoen waarin we hopelijk zonder onderbrekingen en beperkingen als gevolg van enge ziektes samen muziek kunnen blijven maken. Het (digitale) nieuws- en informatieplatform KNMO Klankwijzer staat in de startblokken om de amateurmuziek- verenigingen te voorzien van de nodige informatie, ze te inspireren met goede voorbeelden, op de hoogte te houden van actuele ontwikkelingen en te ondersteunen bij het promoten van activiteiten.

Wist je dat de gemiddelde Facebookgebruiker tegenwoordig zoveel vrienden heeft en zoveel pagina’s volgt dat hij al bijna 24 uur nodig heeft om alle ‘posts’ te lezen? Na een kwartier is een bericht vaak al niet meer op iemands tijdlijn te zien. Als het er überhaupt al op verschijnt. Bovendien… lang niet iedereen ‘zit’ op Facebook. Daarom koos KNMO Klankwijzer enkele jaren geleden voor een platform met verschillende soorten media (papier, digitaal, website, social media) die elkaar aanvullen en versterken. Zo bereiken we zoveel mogelijk verschillende type lezers. Van de trouwe papierlezer tot en met de beeldschermgebruiker die al swipend het laatste nieuws scant. Net als de grote kranten.

Bron
KNMO Klankwijzer wil een bron van inspiratie en informatie zijn voor de aangesloten verenigingen. Het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek in Nederland. Behalve nieuws en mededelingen vanuit de KNMO haken we in op actuele ontwikkelingen, kijken we met tips en tops terug op concoursen en wedstrijden, blikken we vooruit op interessante activiteiten en hopen we met good practices en bijzondere concerten een inspiratiebron te zijn voor onze lidverenigingen.

Educatie
Nieuw sinds vorig jaar is de rubriek educatie met aankondigingen van leuke en leerzame educatieve projecten voor zowel jongeren als volwassenen. KNMO Klankwijzer bevat dus niet alleen nieuws en informatie voor bestuurders, maar voor iedere individuele muzikant. Daarom roepen we secretarissen en pr-functionarissen op om de nieuwsbrief, digitale uitgave en het (gedrukte) magazine binnen de vereniging te delen met de leden. Of nog beter: roep via de communicatiemiddelen van je eigen vereniging de leden op om een persoonlijk abonnement te nemen op de nieuwsbrief/digitale uitgave. Deze service van de KNMO is gratis voor iedereen.

‘Klanten’
Inmiddels is het aantal lezers van KNMO Klankwijzer fors toegenomen. Met de gecombineerde nieuwsbrief/digitale krant voorzien we 10.500 abonnees (waaronder vrijwel alle muziekverenigingen) via hun mailbox van nieuws en informatie. De website www.klankwijzer.nl wordt dagelijks gemiddeld 1000 keer bezocht. Bijna 5800 mensen volgen Klankwijzer via https://www.facebook.com/klankwijzer.  Het (gedrukte) magazine verschijnt vier keer per jaar in een oplage van circa 7500 exemplaren. Een potentieel aantal ‘klanten’ dat je met je eigen relatiebestanden wellicht niet vlug zult bereiken. Jouw vereniging kan van al die faciliteiten gebruikmaken. Kijk op https://bit.ly/Klankwijzer22-34 voor alle mogelijkheden voor verenigingen en ondernemers om nieuws en activiteiten te publiceren op het nieuws- en informatieplatform van de KNMO.

KNMO Klankwijzer: maak er gebruik van! 

Gepubliceerd: 22 AUG 2022 - 19:09
Laatste update: 01 SEP 2022 - 20:42