Webinar ‘De kunst van het programmeren’ door Alex Schillings

Webinar ‘De kunst van het programmeren’ door Alex Schillings

Dirigent en docent Alex Schillings geeft op zondag 11 april om 19.00 uur in een webinar op uitnodiging van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM) zijn visie over de kunst van het programmeren.

Een goed programma maken waarin muzikale uitdaging, een duidelijke lijn en bijzondere momenten voor zowel musici als luisteraars in voorkomen is nog niet zo gemakkelijk. Het klakkeloos composities naast elkaar plaatsen is allesbehalve de bedoeling. Maar wat is dan een goed programma, waaraan voldoet zo’n programma en hoe vind je de juiste composities passend in het programma maar vooral voor het orkest? Alex Schillings geeft zijn visie over de kunst van het programmeren en biedt inzichten in het maken van een artistiek programma.

De webinar is primair bedoeld voor dirigenten, maar ook andere geïnteresseerden (bijvoorbeeld leden van een artistieke en/of muziekcommissie) zijn van harte welkom aan te sluiten.

Alex Schillings
Alex Schillings werd in 1957 geboren in Gulpen. Hij stamt uit een gezin waar blaasmuziek en klassieke muziek een grote rol speelden. Het was dan ook logisch dat hij op zevenjarige leeftijd bij het plaatselijke harmonieorkest trompet ging spelen. Alex rondde in 1979 en 1980 zijn studies trompet en hafabra-directie af aan het conservatorium in Maastricht. Inmiddels had hij zijn zinnen gezet op het dirigentschap. Prominente blaasorkesten uit Limburg stonden onder zijn leiding. Hij heeft met vele orkesten evenzoveel successen behaald.

Naast zijn werk als dirigent doceert hij directie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Ook is Alex Schillings verbonden aan de Bundes Akademie te Staufen (Zuid-Duitsland) en het Instituto Superiore Europeo Bandistico (Italië). Ook is hij een veelgevraagd workshopleider voor dirigentencursussen. Bovendien neemt hij vaak plaats in jury’s bij verschillende concoursen.

Prijs
Met dank aan de subsidie van de Provincie Noord-Brabant kunnen wij deze webinar aanbieden voor 9,95 euro. Tickets: KLIK HIER.

Foto Kees Staps

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 09 MAA 2021 - 15:43
Laatste update: 09 MAA 2021 - 15:47