Webinar: Maak tamtam voor cultuur!

Webinar: Maak tamtam voor cultuur!

Maandag 5 juli houdt de Friese cultuurverbinder Keunstwurk een webinar met drie experts die je vertellen hoe je contact kunt leggen met de gemeentepolitiek. Politicus Bearn Bilker, Johan Meesters (OMF) en professioneel lobbyist Mara van Waveren geven uitleg hoe je richting de gemeenteraadsverkiezingen de lokale politiek kunt benaderen. Ook belangstellenden van buiten Friesland kunnen zich (gratis) voor dit webinar aanmelden.  

Cultuur is belangrijk voor jou, voor jouw dorp of stad en voor jouw gemeente. Ben je het daar mee eens? Kom dan nu in actie! Dit is namelijk het moment om in jouw gemeente cultuur (politiek) op de kaart te zetten. Wacht niet tot de gemeenteraadsverkiezingen, maar ga nu aan de slag, want de komende maanden zijn lokale partijen al bezig met het opstellen van hun verkiezingsprogramma’s. Sla daarom op de trom, rammel aan de poort, klim in de pen en laat de politieke partijen in de gemeente weten dat ze cultuur hoog op de agenda moeten zetten.

In een lange aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 gaan de cultuurverbinders van Keunstwurk onder de noemer Maak tamtam voor cultuur! zich extra inzetten om cultuurverenigingen te ondersteunen bij het lobbyen. Hoe overtuig je lokale politici van de waarde van amateurkunst en cultuureducatie, tussen grote thema’s als klimaatverandering en tekorten in het sociaal domein? Aan de hand van inspirerende webinars en praktische tools wordt je wegwijs gemaakt in het politieke landschap. Dat gebeurt in samenwerking met het LKCA ( Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst).

Maandag 5 juli (19:30 - 21:00 uur) komen tijdens een Zoommeeting drie experts op dit gebied aan het woord. Mara van Waveren (LKCA en directeur Stichting Lobby Lokaal) legt uit hoe de gemeente werkt. Bearn Bilker (oud-raadslid, - wethouder en –burgemeester) praat over het thema Kunst en cultuur in de gemeentepolitiek. Johan Meesters  (voorzitter Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) geeft tips en tricks over hoe je als vereniging politici kunt benaderen.

Aanmelden kan tot en met 4 juli. KLIK HIER. Na aanmelding ontvang je maandagmiddag 5 juli een mail met de (Zoom) deelnamelink.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 30 JUN 2021 - 12:14