Wedstrijdseizoen 2020 voor majorettes en twirlers ten einde

Wedstrijdseizoen 2020 voor majorettes en twirlers ten einde

Zowel de stuurgroep KNMO-NTSB en als het bestuur en technische commissie van NBTA Nederland hebben besloten alle door de bonden en verenigingen georganiseerde wedstrijden in het najaar te annuleren. Dat geldt ook voor de provinciale kampioenschappen, voorronden en alle NK’s. De beide organisaties zeggen bij dit besluit niet over één nacht ijs te zijn gegaan. Na overleg met diverse coaches, juryleden en bestuurders kon geen andere conclusie getrokken worden dan dat de organisatie van wedstrijden, volgens de nu bekende coronamaatregelen, onmogelijk is.

Er zijn verschillende scenario’s bekeken om, in welke vorm dan ook, wedstrijden te organiseren. De anderhalvemeterregel, geen publiek, strenge hygiënemaatregelen, beperking van het aantal mensen dat samen mag komen, vermenging leeftijdsgroepen zijn punten waarbij uitvoerig is stilgestaan. Veiligheid en ieders gezondheid staat echter boven alles. Zowel van sporters, als ook van coaches, vrijwilligers, juryleden en alle andere mensen die op welke wijze dan ook betrokken zijn bij een wedstrijd. Vandaar dat er ook geen enkel risico genomen mag worden. “Hoe ontzettend jammer wij het annuleren van wedstrijden ook vinden”, aldus de besturen.

Het NBTA-bestuur deelt nog het volgende mee:
Zodra de richtlijnen vanuit de overheid, RIVM en overige instanties het toelaten wedstrijden te organiseren in een dusdanige vorm dat een competitie hervat kan worden dan zullen we deze mogelijkheden direct uitzoeken. Ook wanneer dit mogelijk blijkt in het tweede deel van 2020 blijft het wedstrijdseizoen 2020 ten einde en zullen er geen NK's twirl zijn over dit seizoen. Wel zou het in een dergelijk geval bijvoorbeeld mogelijk zijn het seizoen 2021 al in 2020 te laten starten (dit hoeft dus niet per se pas in februari 2021 te zijn). Voor de selectie voor het EK 2021 zal t.z.t. en indien mogelijk een aparte selectiewedstrijd georganiseerd worden. De vorm en datum hiervoor kunnen nu nog niet bepaald worden.
Aan alternatieve activiteiten ter vervanging van de wedstrijden wordt hard gewerkt en hierover zullen alle verenigingen bericht ontvangen om de behoefte aan activiteiten en de vorm te inventariseren.

Voor KNMO-NTSB-deelnemers geldt nog de volgende mededeling:
Staat nu alles stil? Nee, zeker niet! Als stuurgroep KNMO-NTSB beseffen we ons terdege dat het, door het wegvallen van wedstrijden, lastig is om iedereen gemotiveerd te houden. Maar, ondanks alles, kun je deze periode ook benutten om je techniek te verbeteren en als coach je kennis op te frissen. Normaal heb je daar door de drukte van de wedstrijden bijna geen tijd voor. Daarom hebben we een heel pakket activiteiten ontwikkeld waarmee verenigingen en coaches ondersteund worden en sporters uitgedaagd! Dit pakket bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:
• Webinars voor coaches
• Online workshops voor sporters
• Online Jury Feedback
• Instructie video’s
• Challenges en prijsvragen
Daarnaast zullen de bonden ook activiteiten ontwikkelen. Ondanks de belemmeringen die deze tijd met zich meebrengt, blijven we positief en gaan we met elkaar in november een grote ONLINE competitie opzetten! We dagen je dan ook uit om hieraan mee te doen. Want als het fysiek niet mogelijk is om de strijd met elkaar aan te gaan, dan doen we dat gewoon online! Dus ga nu niet lekker uitrusten, maar blijf trainen zodat je straks online kunt gaan knallen!
Dit jaar is er geen NK. De datum voor het NK houden wij echter nog even vast. Het is nu onmogelijk in te schatten wat de regels in januari 2021 zullen zijn. Als het op dat moment mogelijk is om weer met grote groepen samen te komen dan hopen we jullie allemaal in Almere te treffen voor een grote happening om het nieuwe jaar samen wervelend te beginnen! Dus als het mag, gaan we er in januari met elkaar een geweldig feest van maken!

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 26 MEI 2020 - 12:27
Laatste update: 26 MEI 2020 - 12:33