Weekend in teken van fanfaremuziek

Weekend in teken van fanfaremuziek

Het programma van de Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen staat inmiddels in de steigers. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november organiseert de stichting CRON de vierde editie van het fanfareweekend in theater Veluvine in Nunspeet en Musidesk in Deventer.

Jonge musici, nieuwe werken, componisten en actuele vraagstukken krijgen in het weekend een podium. Op vrijdagochtend in Deventer (Musidesk) zullen in de sessie ‘meet de composers’ Harrie Janssen en Franco Cesarini - de winnaars van de Buma Blaasmuziek Awards 2021 - hun werken toelichten en in gesprek gaan met geïnteresseerden. Tegelijkertijd dompelt het NJFO de jeugd uit Nunspeet en omgeving onder in de wereld van blaasinstrumenten. De verteller neemt het jonge publiek tijdens de voorstelling HELP! De taart staat in brand! mee in het verhaal van Dries de Draak Een interactieve en beeldende voorstelling bomvol muziek en tevens een educatieproject ter promotie van blaasinstrumenten. Tijdens de netwerkbijeenkomst in de middag zullen verschillende partijen, waaronder Buma Cultuur, ingaan op interessante vraagstukken uit het publiek. De dag wordt afgesloten met een ‘composers diner’ ter ere van de te huldigen componisten.

Bezetting
Op zaterdag 27 november trapt Chris Derikx af met een sessie over de historie en de bezetting van het fanfareorkest. Met het CRON-gelegenheidsorkest zal hij repertoire demonstreren, toelichten en instrumentarium ter discussie stellen. Aansluitend snijden Andries den Haan en Roel van Raaij opnieuw actuele onderwerpen aan tijdens de inmiddels fameuze tafelsessie ‘De Fanfare draait door’.
In de middag wordt er aandacht besteed aan nieuw repertoire. David uit Oosterwolde, onder leiding van Anne van den Berg, brengt nieuwe werken ten gehore die in het teken staan van kerst en het liturgisch jaar. Daaropvolgend speelt het CRON-gelegenheidsorkest onder leiding van Chris Derikx tijdens de ‘reading session’ onder anderen een aantal verplichte werken van het ONFK en WMC.

Het weekend wordt op zaterdagavond afgesloten met het HRFSTWND-concert. De deelnemende orkesten muziekvereniging Concordia uit Meterik en Fanfareorkest Psalm 150 uit Dinxperlo brengen een divers programma met onder andere werken van de Buma Awards-winnaars. De presentatie is in handen van radiopresentator Ab Nieuwdorp.

Binnenkort gaan de kaarten in de verkoop. Kijk voor meer informatie op www.stichtingcron.nl  of neem contact op met info@stichtingcron.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 07 OKT 2021 - 18:28