Weerter muziekverenigingen op de bres voor concertzaal

Weerter muziekverenigingen op de bres voor concertzaal

Muziekverenigingen in Weert zijn een actie gestart voor het behoud van de concertzaal aan de Beekstraat.

Het is een kleine zaal met een fantastische akoestiek die ook door professionals geroemd wordt. De zaal maakte vroeger deel uit van de muziekschool RICK die in 2018 is verhuisd. Bekende namen uit de muziekwereld zoals violiste Simone Lamsma, slagwerker Dominique Vleeshouwers en zanger Gé Reinders traden er op.

De gemeente wil de zaal, ingebed in winkelcentrum De Munt, slopen en er appartementen bouwen. Een inwoner van Weert wil de zaal overnemen en hem voor separaat gebruik geschikt maken. Maar de gemeente is niet op dat aanbod ingegaan. Volgens de gemeente past de zaal niet in de nieuwbouwplannen.

Clarinet Choir Weert is een brievenactie aan de gemeenteraad gestart. Inmiddels hebben 26 muziekverenigingen (harmonieën, zangkoren, ensembles) een brief gestuurd naar de raad waarin ze aandringen op behoud van de concertzaal. Ook is er een online petitie gestart die al door circa 1500 sympathisanten is ondertekend. Klik voor meer informatie: HIER. 

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 18 FEB 2020 - 09:22
Laatste update: 18 FEB 2020 - 10:59