Weinig interesse voor mooi initiatief van Limburgse bond

Weinig interesse voor mooi initiatief van Limburgse bond

Slechts zeven verenigingen zijn ingegaan op het aanbod van de Limburgse Bond van Muziekverenigingen om gratis te repeteren in een theater. 

Het vinden van een geschikte oefenruimte om met in achtneming van de coronamaatregelen samen te kunnen repeteren, is volgens onderzoek van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) in deze periode de grootse uitdaging voor amateurverenigingen. De Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) bood orkesten die vanwege de anderhalvemetermaatregel in hun eigen lokaal niet met de volledige bezetting terecht kunnen de podia van diverse Limburgse theaters aan om te oefenen.

De bond nam de huurkosten voor haar rekening. Adams Music Instruments stelde tevens een standaard set slagwerk beschikbaar, bestaande uit vier pauken, xylofoon, vibrafoon, concertbasdrum, kofferklokkenspel en drumset. Verenigingen mochten maximaal twee keer van de regeling gebruikmaken.

De aankondiging van het initiatief werd op sociale media met applaus ontvangen. Uiteindelijk maakten slechts zeven van de 280 Limburgse blaasorkesten gebruik van het aanbod. Aanvankelijk hadden twaalf muziekverenigingen en één zangkoor ingeschreven. Een aantal orkesten moest echter afzeggen omdat ze hun leden niet gemobiliseerd kregen of toch nog een alternatieve repetitieruimte hadden gevonden.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 16 SEP 2020 - 11:01