Wellse muziekvereniging opent 100-jarig jubileumfeest

Wellse muziekvereniging opent 100-jarig jubileumfeest

Muziekvereniging OBK Well had zaterdag 25 januari jl. de opening van haar jubileumjaar.

Burgemeester Van Kooten was aangenaam verrast, want wie had dat gedacht? Dat zeven blokfluitleerlingen een liedje 'Loempia' genaamd, speciaal voor de burgemeester hadden ingestudeerd. Hij genoot er overduidelijk van.

Het Opleidingsorkest speelde onder andere de Easy Pop Suite, een muziekstuk uit de oude doos maar eentje die erg leuk blijft om te spelen en om naar te luisteren. Toen was het de beurt aan het A-orkest. Dit keer mocht het publiek kiezen wat zij moesten gaan spelen. Een groot succes. Er werd vol op gewapperd met rode en groene kaartjes. En de burgemeester kwam niet voor niets. Er werden deze avond maar liefst vier jubilarissen gehuldigd, samen goed voor 210 jaar aan lidmaatschap; v.l.n.r. Karin Westerlaken (40 jaar), Wilma Kraaij en Wim Wijburg (50 jaar) en Krijn van Loon (70 jaar).

De toon is gezet. Muziekvereniging OBK Well kijkt uit naar een feestelijk jaar boordevol activiteiten. Op maandag 27 april a.s. staat een uitvoering gepland in Well in verband met Koningsdag. En de vereniging heeft zich letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Nog veel spannender wordt het speciale Bevrijdingsconcert op 2 mei a.s. Dirigent en componist Harrie Janssen heeft een zeer bijzonder stuk geschreven voor de jarige vereniging uit de Bommelerwaard. Het zijn meerdere muzikale compilaties met daarin een verhaal uit de omgeving (door een verteller) over de Tweede Wereldoorlog. Het concert vindt plaats in de Nederlands Hervormde Kerk te Well. Een locatie met een prachtige akoestiek. Het spreekt voor zicht dat de leden hun beste beentje voor zetten en hopen daarom wederom op veel publiek.

Informatie: www.obk-well.nl

Tekst en foto: aanlevering OBK Well

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 05 FEB 2020 - 20:41
Laatste update: 05 FEB 2020 - 20:45