Wereld Muziek Concours start kaartverkoop 

Wereld Muziek Concours start kaartverkoop 

Op zaterdag 12 maart start de voorverkoop voor het 19e Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade dat komende zomer plaatsvindt van 7 t/m 31 juli. Bezoekers kunnen vanaf 10 uur ‘s ochtends kaarten kopen voor alle wedstrijden die plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion, de Rodahal en het theater van Kerkrade. Ook start de ticketverkoop van het Brass Galaconcert en het concert van de United States Marine Band (foto). In de komende periode maakt de organisatie meer namen van bands en orkesten bekend.

Kaarten kunnen vanaf zaterdag 12 maart vanaf 10:00 uur online gekocht worden via www.wmc.nl én op het kantoor van WMC (Niersprinkstraat 8, Kerkrade) van 10:00 tot 17:00 uur. De fysieke ticketshop van WMC is geopend van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 17:00 uur. 

Wereldtop
"We zijn trots op het programma dat we neerzetten tijdens dit 19e WMC," vertelt artistic manager van WMC Björn Bus. "We hebben, ondanks de coronacrisis, een breed, internationaal deelnemersveld van meer dan 200 orkesten van een hoog niveau. Bovendien presenteren we gedurende de komende weken een line-up waarin de veelzijdigheid en rijkheid van de blaasmuziek wordt weerspiegeld. De United States Marine Band en de Black Dyke Band zijn bijvoorbeeld orkesten die tot de absolute wereldtop behoren. We zijn dan ook verheugd dat we ze in Kerkrade mogen verwelkomen.”

Black Dyke Band
Het inmiddels beroemde Brass Galaconcert vindt dit jaar plaats op zondag 10 juli. Op het podium staan twee brassbands die hun muzikale sporen ruimschoots verdiend hebben: Brassband Willebroek uit België en de Black Dyke Band uit Engeland. De Belgen uit Willebroek mogen zich sinds 2017 de beste brassband ter wereld noemen en komen dit jaar terug om hun titel te verdedigen. De andere naam op het affiche is minstens even bijzonder. De Black Dyke Band, vroeger de Black Dyke Mills Band, is een van de oudste en bekendste brassbands ter wereld. De band heeft door de jaren heen diverse prijzen en competities gewonnen. Dit jaar keert de band voor het eerst sinds lange tijd speciaal voor WMC terug naar Zuid-Limburg.

United States Marine Band
“The President’s Own” United States Marine Band is al meer dan 200 jaar het persoonlijke orkest van de Amerikaanse president en is het oudste muziekgezelschap van de VS. Het is het vaste orkest van het Witte Huis dat bij alle officiële gelegenheden - de inauguratie, een receptie of een State Dinner – de muziek verzorgt. Nu staan ze, voor de allereerst keer, op het podium van het Wereld Muziek Concours. Dat is uitzonderlijk, want de United States Marine Band reist vrijwel nooit buiten de VS. Het concert vindt plaats op woensdag 27 juli in de Rodahal in Kerkrade.

De komende weken maakt WMC de totale line-up bekend voor de Rodahal, het theater en het BLOW! Stage op de markt. Meer informatie en het actuele programma staat op wmc.nl.

Gepubliceerd: 11 MAA 2022 - 10:54