Wereldkampioenschap Baton Twirling in Eindhoven geopend

Drie keer is scheepsrecht. De wereldkampioenschappen baton twirling zijn in 2020 toegewezen aan NBTA Nederland. Helaas heeft het evenement in 2020 en 2021 niet kunnen plaatsvinden in verband met Covid-19. Echter NBTA Nederland heeft het voor derde keer voor elkaar gekregen dit prachtige evenement te verplaatsen. Vanavond werd het WK geopend.

Het internationale evenement wordt van 28 tot en met 31 juli 2022 gehouden in het Indoor Sportcentrum te Eindhoven en brengt naar verwachting circa 850 topsporters en 1500 supporters uit 14 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Italië, naar Nederland.

Ook de Nederlandse equipe zal onder leiding van de bondscoaches met bijna 100 atleten deelnemen aan dit wereldkampioenschap.

Baton twirling is een bijzondere sport. Het brengt verschillende technieken en disciplines bij elkaar. Het draait allemaal om de baton, een metalen stok met twee rubberen knoppen. De sporter laat hiermee de meest bijzonder en ingewikkelde bewegingen zien, op en rond het lichaam en zelfs in de lucht. Naast de baton gebruikt de sporter muziek, dans en turnen om het geheel af te maken. Binnen de sport zijn er diverse onderdelen, 1-baton, 2-baton, duotwirling, strutting, basic-strut en small team twirling. Al deze onderdelen worden uitgevoerd op verplichte NBTA muziek. Dance-twirl, smallteam dance, large team en pomponteams zijn onderdelen waarvoor je zelf muziek mag uitkiezen. Deelnemen aan baton twirling mag al vanaf 5 jaar oud. Voor elke sporter is het een droom om zich te selecteren voor de Wereldkampioenschappen.

Het thema dat door Nederland is gekozen en als rode draad dient voor het gehele evenement is ‘memories’. De slogan luidt als volgt ‘Create new memories’. Met dit thema wil de organisatie benadrukken dat het internationale evenement naast het leveren van topprestaties en het hebben van teleurstellingen er ook mooie momenten ontstaan waaronder bijvoorbeeld nieuwe internationale vriendschappen.

De organisatie heeft als doel een evenement te organiseren waarbij de faciliteiten voor de sporters in goede condities zijn zodat zij tijdens de wereldkampioenschappen baton twirling hun topsport kunnen uitvoeren. Deelnemen is winnen!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website http://wctwirl2020.com. Daar kunt u ook kaarten kopen voor het evenement, maar dat kan uiteraard ook aan de deur in het Indoor sportcentrum aan de Theo Koomenlaan 1 te Eindhoven.

Gepubliceerd: 27 JUL 2022 - 22:25
Laatste update: 27 JUL 2022 - 22:44