Wie volgt Soli op als Club van het Jaar?

De verkiezing Club van het Jaar is van start gegaan! Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. De verkiezing 'Club van het Jaar' is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende, het LKCA, de Rabobank en de Persgroep, en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek jouw cultuurclub is?
Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019! Win naast de nationale titel een masterclass van een professional naar keuze, een professionele promotiefilm van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om je club in de schijnwerpers te zetten. Doe mee en schrijf jouw club, vereniging of stichting in via www.clubvanhetjaar.nl

Zo werkt het
Inschrijven kan tot en met 13 mei. Van 6 mei tot 7 juni mag er gestemd worden. Maak gebruik van gratis promotiemateriaal om jouw achterban te mobiliseren. Op 11 juni worden de sport- en cultuurclubs met de hoogste score (aantal stemmen gedeeld door het aantal leden) per gemeente en provincie bekendgemaakt. De provinciewinnaars pitchen op 18 juni hun club voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport, - en cultuurwereld. De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2019 ‘Club van het jaar’ mogen noemen. De winnaars worden in de week van 24 juni landelijk bekend gemaakt.
Verenigingen: het grootste sociale netwerk van ons land
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. Ze vormen het grootste sociale netwerk van ons land. Ook leiden ze talenten op die zonder vereniging of stichting nooit zo ver zouden komen. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

Ambassadrices sport en cultuur
De ambassadrices uit de sport- en cultuurwereld zijn Esmee Visser (langebaanschaatsster) en Shirma Rouse (zangeres). Zij dragen de verkiezing Club van het Jaar een warm hart toe. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een vereniging kan zijn om plezier in je sport of culturele activiteit te hebben. Dat dit de basis kan vormen voor levenslang plezier en wie weet voor een succesvolle carrière.

Reacties van de winnaars Club van het Jaar 2018
Muziekvereniging Soli Velsen: “Het winnen van de verkiezing heeft onze leden nieuwe energie gegeven en we hebben veel geleerd van de workshop van zangeres Shirma Rouse”. Basketbalvereniging Crackerjacks: “Na het winnen van de verkiezing gingen deuren voor ons open waardoor we onze dromen kunnen verwezenlijken. En door de masterclass ‘Coach de Coach’ hebben we straks aan goede coaches geen gebrek!”.
Voor meer informatie, nomineren en stemmen kijk op: www.clubvanhetjaar.nl.

Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis KNMO Klankwijzer Nieuwsbrief en je ontvangt de nieuwskrant automatisch in je mailbox.

Gepubliceerd: 08 APR 2019 - 13:09