Wil jij op Woodstock der Blasmusik staan?

Wil jij op Woodstock der Blasmusik staan?

Het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en het Oostenrijkse festival Woodstock der Blasmusik organiseren komende zomer voor de eerste keer gezamenlijk de wedstrijd Copa Kapella. Inzet is een plekje in de line-up van het jaarlijks blaasmuziekspektakel in Ort im Innkries.

De finale van Copa Kapella vindt plaats op de BLOW! Stage op de markt in Kerkrade op 15 en 16 juli, het tweede weekend van WMC. De wedstrijd is toegankelijk voor bands waarin blaasmuziek de boventoon voert: de bezetting moet minimaal vier blazers hebben. Copa Kapella staat open voor alle genres. “Met deze wedstrijd willen we blaasmuziek in de breedte tonen en een podium bieden aan alle genres,” zegt artistiek manager Björn Bus. “Copa Kapella wordt georganiseerd door het Oostenrijkse festival Woodstock der Blasmusik. De finale vindt nu voor de eerste keer tijdens WMC plaats.”

De opzet is gelijk aan de wedstijd BLOW! to Woodstock, die sinds 2020 georganiseerd wordt door WMC en Woodstock. Het enige verschil is dat er aan Copa Kapella bands uit de hele wereld mogen deelnemen, niet alleen uit Nederland en België. De winnaar van Copa Kapella krijgt een prominente plek op het podium van Woodstock der Blasmusik tijdens de editie van het festival in 2023 en wint een geldprijs van 1.500 euro.

Samenwerking
In 2019 startte WMC een samenwerking met het blaasmuziekfestival Woodstock der Blasmusik, dat iedere jaar plaatsvindt in het Oostenrijkse Ort im Innkreis. Het vierdaagse openluchtfestival programmeert zowel traditionele als moderne blaasmuziek en trekt zo’n 60.000 enthousiaste muziekliefhebbers. Dit jaar vindt Woodstock der Blasmusik plaats van 10 juni tot en met 3 juli. In 2020 organiseerde WMC voor het eerste de wedstrijd BLOW! to Woodstock. Door de toen geldende coronabeperkingen vond de finale online plaats.

Aanmelden
Bands kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.wmc.nl of www.blowbywmc.nl. Uit alle inzendingen kiezen Simon Ertl (directeur van Woodstock der Blasmusik) en Björn Bus (WMC Kerkrade) tien halvefinalisten. Het publiek stemt vervolgens in april via de website op hun favoriete band. Uiteindelijk spelen de twee door het publiek hoogst gewaardeerde bands tijdens de finale. De overige drie finalisten worden gekozen door de jury.

Finalisten BLOW! to Woodstock 2021
In de zomer 2021 kon de finale van de wedstrijd BLOW! to Woodstock geen doorgang kunnen vinden wegens coronabeperkingen. Daarom spelen de vijf finalisten van die wedstrijd zijn al geplaatst voor de finale van Copa Kapella. In totaal zijn er dus 10 finalisten tijdens het tweede weekend van WMC.

Op de foto: De winnaar van Copa Kapella krijgt een plek op het affiche van Woodstock der Blasmusik.

Foto: Woodstock der Blasmusik/aanlevering WMC

Gepubliceerd: 08 FEB 2022 - 11:50