Wilhelmina Rijssen 'springlevend!'

Wilhelmina Rijssen 'springlevend!'

“Wat een jeugd“, was een veelgehoorde opmerking bij het concert Back to the future in de CSG Reggesteijn van de muziekvereniging Wilhelmina uit Rijssen. Met een vlot en zeer gevarieerd programma werden de talrijke bezoekers, er was geen stoel méér te vinden in Reggesteijn, verrast door de orkestleden van de verschillende orkesten die voor het voetlicht traden.

Wilhelmina springlevend !
Het A orkest, het WAT orkest (Wilhelmina Aanstormend Talent), het WITorkest (Wilhelmina Instromend Talent) en de twee AMV ensembles zorgden voor veel afwisseling, de ene keer een dirigent (Wout Ligterink) in astronautenpak, een andere ‘Ruud Gullit’ in eigen persoon tijdens het spelen van Koning Voetbal. Zelfs een echte DJ zorgde voor ‘ondersteuning’ van het orkest. Omdat Armin van Buuren bezet bleek was Arjan van de Buren gevraagd.

De programmering was een muzikale reis door de tijd, met veel vaart gebracht en met ondersteuning van beelden via de beamer en schetsjes. Vooral het schetsje met de jeugdige Handyman kreeg veel bijval van het publiek !

Ook ‘oldtimers’ als Ding a Dong, de Flinstones en Queen werden met applaus gewaardeerd.

Donateurs van Wilhelmina krijgen bij deze concerten altijd een persoonlijke uitnodiging in de bus, dit als dank voor hun jaarlijkse bijdrage voor de muziekvereniging.

Tekst en foto: Wim Kreijkes ( altsaxofonist Wilhelmina Rijssen)

 

Gepubliceerd: 12 APR 2019 - 09:23