Winnaar corona-actie: Bangarang (dj Skrillex) voor harmonieorkest

Het nummer Bangarang, bekend van de Amerikaanse dj Skrillex, is als winnaar uit de bus gekomen na een Facebookoproep om een werk voor harmoniebezettig te arrangeren.

(Advertorial)

Toen Nederland eind maar/begin april de intelligente lockdown inging, plaatse arrangeur Jos Pijnappel van Hafa-Producties /Arrangeren.com op Facebook een oproep met de vraag: “welk zou eens voor harmoniebezetting gearrangeerd moeten worden?” Op zijn post kwamen meer dan 100 reacties binnen. De leukste inzending kwam van Michiel Oldenkamp. Hij stelde om Bangarang van de Amerikaans dj Skrillex te arrangeren. “Na wat onderzoek kwam ik er achter dat het ging om de bewerking van dat nummer door een andere Amerikaanse dj genaamd Varien”, vertelt Pijnappel. “Hij noemde zijn bewerking Bangarang Orchestral Suite by Varien. Het nummer verscheen als bonus track op de ep die Skrillex begin 2013 uitbracht. Deze versie bestond volledig uit synthesizers in een hele strakke, gladgestreken productie. De uitdaging zat hem er voor mij dus in om er een samenhangend symfonisch geheel van te maken, speelbaar voor harmonieorkest.”

Bangarang Orchestral suite by Varien voor harmoniebezetting is inmiddels klaar. Pijnappel: “Het is een speelbare interpretatie geworden van de originele bewerking. Het werk duurt bijna 7 minuten en bevat stijlkenmerken uit de Ierse muziektraditie, filmmuziek en de klassieke traditie. Dit maakt het werk lekker in het gehoor liggend, goed speelbaar en hier en daar uitdagend genoeg.”

Bangarang Orchestral Suite by Varien voor harmonieorkest is verkrijgbaar via Hafa-Producties/Arrangeren.com. Op verzoek kunnen er ook oefentracks bij worden geleverd zodat het thuis repeteren van dit werk een stuk leuker en efficiënter wordt. Bestellen kan via info@hafaproducties.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

Gepubliceerd: 23 JUN 2020 - 10:51
Laatste update: 23 JUN 2020 - 11:00