Wisseling van de wacht bij Juliana-De Bazuin

Wisseling van de wacht bij Juliana-De Bazuin

De Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin uit Hollandscheveld begint het nieuwe repetitieseizoen met een frisse start! Zowel op muzikaal als op bestuurlijk vlak heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden. 

Jan Schoonhoven heeft vanaf 1 september de muzikale leiding over het orkest. Hij volgt daarmee Inge Donker op die na ruim 10 jaar afscheid heeft genomen van de plaatselijke muziekvereniging.

Jan Schoonhoven heeft ruime ervaring in de muziekwereld op verschillende niveaus. Van 1988 tot 2007 was hij werkzaam bij defensie in verschillende functies als dirigent en gaf hij o.a. leiding aan het Trompetterkorps Bereden Wapens in Amersfoort. Vandaag de dag is hij docent muziek aan het CSG Reggesteyn in Rijssen en het Vechtdal College in Ommen, waar hij leiding geeft aan verschillende muziekprojecten. Daarnaast is hij als dirigent verbonden aan de Politiekapel Noord- en Oost Gelderland en heeft hij een eigen organisatiebureau.

Al deze activiteiten staan een functie als dirigent bij Juliana - De Bazuin echter niet in de weg en hij staat te popelen om te beginnen. Naast de leiding over het orkest en het jeugdorkest zal Jan ook een belangrijke rol gaan spelen bij de werving van nieuwe (jeugd-)leden.

De tweede wisseling binnen de vereniging heeft plaatsgevonden op bestuurlijk niveau. Ben de Jonge heeft afscheid genomen als voorzitter en Bertine Meijer volgt hem daarbij op. Daarnaast vindt er ook een periodieke wisseling plaats bij andere functies en nemen ook Jarno van Goor en Lammien Nijstad afscheid van het bestuur.

Ben hanteerde de voorzittershamer in totaal ruim 25 jaar, maar vervulde daarnaast ook andere bestuursfuncties. “Het is goed geweest, en nu is het tijd voor nieuw elan en een denkwijze die daarbij past”: aldus Ben de Jonge. “De tijden veranderen en vragen om een nieuwe aanpak. Een jong bestuur heeft andere ideeën, denkt anders en doet anders en dat is precies wat onze vereniging nodig heeft. Een nieuwe voorzitter én een nieuwe dirigent passen perfect in die visie en we zitten daarmee op de goeie koers. Met de kennis van zittende bestuursleden én de nieuwe aanvulling kan de vereniging de komende jaren vooruit.” De officiële overdracht is op 23 september tijdens de bestuursvergadering en daarmee komt de voorzittershamer in handen van de jonge en enthousiaste Bertine Meijer, die dat voorzitterschap niet ziet als iets van haar alleen: “Dit is iets van ons samen en ik vind het een eer om samen met het bestuur, dirigent en samen met alle leden aan deze taak te mogen beginnen. Muziek verbindt onze vereniging al meer dan 50 jaar en daar ben ik trots op!”

Tekst: Aanlevering Juliana-De Bazuin - Foto: Marcel Uiterwijk 

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 22 SEP 2020 - 08:37
Laatste update: 22 SEP 2020 - 08:42