WK Twirl in Eindhoven uitgesteld vanwege coronavirus

WK Twirl in Eindhoven uitgesteld vanwege coronavirus

Het Wereldkampioenschap Twirl van 8 tot en met 12 april in het Indoor Topsportcentrum in Eindhoven gaat niet door. De organisatie heeft een alternatieve datum gevonden die op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.

De National Baton Twirling Association (NBTA) Nederland zegt in een bericht dat er vanwege het coronavirus niet alleen in Nederland onrust was ontstaan, maar ook bij de andere deelnemende landen. Vanuit de wereldbond WFNBTA is het dringende verzoek gekomen te onderzoeken of het WK verplaatst kan worden. Die nieuwe datum is gevonden, maar wordt pas later gecommuniceerd.

“Wij betreuren dit zeer, maar gezien de huidige omstandigheden vinden ook wij het niet verantwoord om de gezondheid van mensen op het spel te zetten”, aldus de NBTA.

Aan het WK Twirl zouden 900 sporters uit 17 landen deelnemen. De mondiale titelstrijd is voor de derde keer aan Nederland is toegewezen. Het eerste WK ooit vond in 1990 plaats in Amsterdam. In 2006 was het WK ook in Nederland.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

 

 

Gepubliceerd: 11 MAA 2020 - 22:17
Laatste update: 11 MAA 2020 - 22:27