WMC 2022 biedt meer ruimte voor couleur locale

WMC 2022 biedt meer ruimte voor couleur locale

Beleving is het toverwoord tijdens de concertwedstrijden van het WMC 2022. Harmonie- en fanfareorkesten krijgen in alle divisies meer ruimte voor eigen programmering. Dat kondigt artistiek manager Björn Bus deze week aan in een interview in het (gedrukte) magazine KNMO Klankwijzer.

Bus spreekt in het interview over ‘het nieuwe WMC’. De eerste contouren daarvan zijn al in 2022 zichtbaar. Zo worden de concertwedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles en brassbands geclusterd per divisie. Bij de showwedstrijden doet de prelims-finals structuur haar intrede. De programmering van de activiteiten op de buitenlocaties wordt beter op elkaar afgestemd. 

Ook op het artistieke vlak zet het WMC in op beleving. Net als in 2017 krijgen deelnemers in de concertafdeling weer volop de gelegenheid om een totaalprogramma te presenteren waarbij communicatie met het publiek en het overbrengen van emoties voorop staan. Deze formule wordt in 2022 alleen wat meer gefinetuned.

Ook in de eerste, tweede en derde divisie komt volgend jaar meer ruimte voor eigen programmering. Het verplichte werk blijft wel gehandhaafd, maar daaromheen mogen orkesten een eigen programma invullen. Inzet van solisten is daarbij toegestaan. Bus sluit zelfs niet uit dat bij een volgend WMC ook het verplichte werk voor de eerste, tweede en derde divisie verdwijnt.

WMC brengt volgende maand meer informatie over de reglementen en verplichte werken voor de 19e editie in 2022 naar buiten. De inschrijving start op 1 juni. 

Lees de hele artikel in KNMO Klankwijzer Magazine 2021-1 dat deze week bij alle KNMO-verenigingen op de deurmat is gevallen. Vraag ernaar bij je secretaris, contactpersoon of pr-functionaris.

Of neem een persoonlijk abonnement. De kosten zijn 17,44 euro per jaar (4 uitgaven). Opgave via redactie@klankwijzer.nl.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 MAA 2021 - 09:16