WMC: clustering concertwedstrijden per divisie

WMC: clustering concertwedstrijden per divisie

Wereld Muziek Concours Kerkrade gaat tijdens het WMC 2021 de concertwedstrijden voor harmonie- en fanfareorkesten, percussie-ensembles en brassbands clusteren per divisie. Dat houdt in dat alle deelnemers binnen een bepaalde divisie in hetzelfde weekend optreden. Ook het inspeelwerk wordt geschrapt.

Het WMC heeft dat vandaag in Chicago tijdens de jaarlijkse Midwest Clinic bekendgemaakt. Door de deelnemers per divisie en sectie te groeperen kan het WMC de samenstelling van de juryteams beter afstemmen de bezetting. Dat komt volgens de organisatie de mate van objectiviteit van de jurering ten goede komt. In de eerste, tweede en derde divisie komt het inspeelwerk te vervallen. Dit wordt vervangen door een keuzeprogramma. Het verplichte werk blijft in deze divisies wel gehandhaafd.
De inschrijving voor de 19e editie van het festival opent op 1 april 2020 en sluit op 1 oktober 2020.

Foto: Artistiek leider Björn Bus maakte de plannen via livestream bekend.

KNMO Klankwijzer is het NU.nl van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.facebook.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 21 DEC 2019 - 19:09
Laatste update: 21 DEC 2019 - 20:10