WMC formeert internationale jeugdbrassband

WMC formeert internationale jeugdbrassband

In de aanloop naar de komende editie formeert het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade een internationale jeugdbrassband. Dit nieuwe onderdeel van WMC, onder de titel World Youth Brass Band (WYBB), is erop gericht om slagwerkers en koperblazers van over de hele wereld samen te brengen in een interculturele atmosfeer.

Een groep van 29 geselecteerde muzikanten tussen 18 en 23 jaar krijgt de mogelijkheid om onder leiding van twee topdirigenten een week lang samen te repeteren en concerten te geven.

Kruisbestuiving
Met de World Youth Brass Band wil WMC verschillende muziekculturen samenbrengen in Kerkrade en kruisbestuiving stimuleren. “De WYBB is een geweldige kans voor getalenteerde jonge koperblazers en slagwerkers om een week lang samen op wereldniveau te spelen en zich verder te ontwikkelen,” vertelt Björn Bus, General Artistic Manager van WMC. “Ze kunnen zo proeven aan de rijkheid en veelzijdigheid van de brassbandculturen die er wereldwijd zijn. Bovendien krijgen ze tijdens WMC 2022 de gelegenheid om op te treden voor publiek op verschillende festivallocaties. Met de World Youth Brass Band creëren we een podium waarop jongeren met uiteenlopende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Dat zie ik als een wezenlijke taak van een internationaal blaasmuziekfestival als WMC.”

Concerten
Op zaterdag 9 juli verzorgt de World Youth Brass Band een concert tijdens de prijsceremonie van de Concert Divisie Brassband in de Rodahal. Daarnaast geven zij een concert op het BLOW!-stage op de markt in Kerkrade en op een andere locatie in de regio. Dirigenten Patrick Ottiger (Zwitserland) en Erik Janssen (Nederland) begeleiden de internationale groep muzikanten.

Data
De World Youth Brass Band strijkt neer op festivallocatie Abdij Rolduc in Kerkrade van 4 t/m 10 juli 2022. Tot en met 1 maart kunnen muzikanten zich aanmelden via https://wmc.nl/nl/deelnemen/world-youth-brass-band. WMC kan slechts een beperkt aantal deelnemers toelaten en selecteert de muzikanten op basis van hun cv en videomateriaal. Op 15 maart krijgen zij te horen of ze zijn toegelaten.

KNMO Klankwijzer is hét nieuws- en informatieplatform van de instrumentale amateurmuziek. Schrijf je hieronder (oranje balk) in voor de gratis nieuwsbrief en je ontvangt ook de digitale nieuwskrant automatisch in je mailbox. Of like: https://www.klankwijzer.com/klankwijzer

Gepubliceerd: 02 DEC 2021 - 11:58